Fosta soţie confirmă acuzațiile pe care DNA i le aduce lui Tăriceanu în dosarul Ferma Băneasa

E.b. | 28.02.2017

„Martora Valmar Ioana a declarat că încă din 2006 Tal Silberstein i-a spus ca va obține bunuri din cele pretinse de Paul al României...". Ioana Valmar, fosta soție a lui Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, confirmă acuzația DNA la adresa lideului ALDE.

Pe aceeași temă

 
 

 

Ioana Valmar, le-a povestit anchetatorilor că știa, încă din 2006, faptul că Tal Silberstein avea un interes anume asupra fostei ferme Băneasa și că i-ar fi cerut ajutorul să întocmească acte pentru acele bunuri, conform Realitate.net.

 

Fosta soție a lui Tăriceanu a mai precizat că, în anul 2008, s-ar fi întâlnit cu Silberstein la Remus Truică acasă, unde ar fi discutat soluția pentru evitarea taxelor datorate pentru vânzarea bunului. Valmar susține că i-a povestit lui Tăriceanu despre această întâlnire, astfel că el avea cunoștință de cele discutate.

 

De asemenea, Victor Ponta menționa că avea cunoștință de întâlniri între Silberstein și Tăriceanu chiar și după anul 2008, deși președintele Senatului susține că după acest an s-au rupt legăturile dintre el, Silberstein și Truică.  

 

"Martora Valmar Ioana a declarat că încă din 2006 Tal Silberstein i-a spus ca va obține bunuri din cele pretinse de Paul al României, pentru care va face actele la cabinetul său notarial, iar în anul 2008, după obținerea bunului 'ferma regală Băneasa' a mers acasă la Remus Truică, la locuința acestuia din Snagov, la cererea lui, unde a purtat o discuție despre găsirea unei soluții pentru evitarea taxelor datorate pentru vânzarea bunului, discuție pe care i-a relatat-o fostului său soț, inculpatul Calin Popescu Tariceanu", se arată în mărturia fostei soții a lui Tăriceanu, conform Realitatea TV.

 

 

Procurorii DNA Braşov l-au trimis în judecată pe preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pentru infracţiunile de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, în legătură cu declaraţiile date ca martor în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa, în care sunt judecaţi prinţul Paul, Remus Truică și Tal Silberstein.

 

Alături de preşedintele Senatului a fost trimis în judecată şi Dorin Marian, fost şef al Administraţiei Prezidenţiale a României în anul 2000, acesta fiind acuzat de mărturie mincinoasă.
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22