Fostul baron PSD de Gorj, Ion Călinoiu, reținut sub acuzația de mărturie mincinoasă

L. G. | 13.04.2022

Fostul președinte PSD al Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, a fost reținut pentru 24 de ore. El este acuzat de mărturie mincinoasă în dosarul Ydail, privind contractul de întreținere drumuri județene

Pe aceeași temă

Ion Călinoiu (PSD), fost președinte al Consiliului Județean Gorj și unul dintre foștii baroni social-democrați, a fost reținut miercuri pentru 24 de ore, transmite publicația Gorjeanul.

 

La data de 13 aprilie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, un bărbat, de 67 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, bănuit de săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă, potrivit unor surse judiciare.

 

Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit faptul că persoana în cauză nu a declarat organelor de cercetare penală tot ceea ce cunoștea cu privire la modalitatea de evaluare a ofertelor privind achiziția publică, având ca obiect ,,Lucrări și servicii de reparare și întreținere drumuri județene aflate în administrarea județului Gorj”, în perioada 2015-2019, prin prisma propunerilor tehnice, ce au avut influență în propunerea financiară și desemnarea câștigătoare a ofertei depuse de o asociere de societăți comerciale, aspecte esențiale cauzei, mai spun sursele citate.

Fostul preşedinte PSD al Consiliului Judeţean (CJ) Gorj Ion Călinoiu a fost condamnat, în octombrie 2016, la patru luni de închisoare cu suspendare pentru fals în declaraţii în formă continuată, după ce nu ar fi menţionat în declaraţia de avere venituri realizate în calitate de expert la Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean. Decizia instanţei nu era definitivă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22