Fostul colonel SRI Daniel Dragomir, condamnat pentru corupție, își face partid ”patriotic”

Redactia | 07.01.2019

Fostul colonel SRI Dan Dragomir, condamnat într-un dosar de corupție, a anunțat înființarea unui partid ”patriotic”, care va urmări ”afirmarea voinței suverane a intereselor românilor în UE”.

Pe aceeași temă

Alături de Dragomir, care a fost reținut în 2016 în dosarul Black Cube, printre fondatori se mai numără și avocatul Dan Chitic – ambii fiind promovați intens de organul oficial de propagandă al Rusiei, site-ul Sputnik, scrie G4Media.ro.

Daniel Dragomir, fost colonel SRI condamnat în primă instanță pentru corupție, este inițiatorul ideii Roexit – ieșirea României din UE. El are peste 160 de articole dedicate în Sputnik. Printre apelativele folosite de propaganda rusă la adresa lui se numără ”intelectual independent”, ”vedeta dezbaterii”, ”omul care a avut curaj să devoaleze combinaţiile statului paralel”. Ideea Roexit a fost promovată intens de Sputnik, la fel cum s-a întâmplat și pe Antena 3 sau România TV, unde Dragomir e invitat frecvent.

În octombrie 2018, Dragomir, cultivat de PSD, prin invitarea la Comisia de control a SRI din Parlament, a lansat propunerea ROEXIT după audierile din Comisia de justiție a Parlamentului European.

Dragomir a lansat atacul la adresa Uniunii Europene folosind marile teme puse în dezbatere de penali și trompetele lor mediatice în ultimii ani: România trebuie să fie un stat suveran, marile corporații străine ne fură resursele și nu plătesc taxele, e dreptul românilor să aleagă ce scrie în Constituție, plătim UE mai mult decât primim prin fondurile europene.

Propaganda lui Daniel Dragomir seamănă izbitor cu cea folosită de alte mișcări anti-europene, precum tabăra Brexit sau mișcările extremiste din Franța, Germania, Olanda sau Italia.

Dragomir a început o campanie dezlănțuită la adresa DNA și a luptei anticorupție din momentul în care a fost reținut, apoi trimis în judecată și condamnat în primul său dosar. Daniel Dragomir a fost condamnat în decembrie 2016 de Tribunalul București la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participației improprii.

În același dosar, Marinela Zoica Dragomir, soția lui Daniel Dragomir, a fost condamnată tot la un an de închisoare cu suspendare. Cei doi au făcut apel.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22