Fostul deputat Ion Dumitru si-a donat averea ca sa nu plateasca prejudiciul Romsilva

Iulian Popescu | 13.11.2015

Fostul deputat PSD Ion Dumitru i-a donat surorii sale întreaga avere pentru a nu plăti Romsilva prejudiciul calculat în procesul de corupție în care social-democratul a fost condamnat la trei ani cu suspendare.

Pe aceeași temă

 

Ion Dumitru riscă să ajungă la închisoare, scrie Adevărul, și să rămână fără averea pe care a încercat să o protejeze donând-o surorii sale: aproximativ 50 de hectare de teren arabil, 20 de hectare de pădure, mai multe terenuri intravilane, care însumate dau circa 6 hectare. Alte imobile: trei case de locuit sau de vacanţă (Târgovişte, Cândeşti, Tătărani), apartament şi garsonieră (Târgovişte), hale de 8.450 de metri pătraţi (Nucet) şi magazie (Cândeşti).

 

Rmsilva a sesizat instanța și a cerut revocarea donației după ce a constatat că nu poate recupera paguba din dosarul Tancul roz, în care a fost condamnat definitiv Ion Dumitru.

 

Fostul parlamentar a cerut instanţei să respingă cererea pentru tardivitate. El a spus judecătorilor că Romsilva s-a trezit prea târziu atunci când a cerut anularea donaţiei, care ar fi trebuit să se facă după un an, potrivit normelor Codului Civil. Dumitru a arătat, în mod neverosimil, că donaţia făcută către sora sa nu ar avea nicio legătură cu condamnarea primită. Curtea Supremă se va pronunţa pe această solicitare inedită pe 18 noiembrie 2015. Atunci, judecătorii vor decide dacă îl trimit la închisoare pe Dumitru şi dacă anulează donaţia.

 

Ion Dumitru a primit trei ani de închisoare cu suspendare pentru achiziţionarea frauduloasă a unui tanc rusesc, transformat în buldozer cu macara.

 

Procurorii au explicat că, în 2004, Dumitru a acceptat discutarea în Consiliul de Administraţie al Romsilva a unei propuneri de achizi ţionare prin licitaţie a unui buldozer. Propunerea fusese întocmită de directorii regiei, cu acordul său.

 

Firma care deţinea în realitate utilajul, Eufrat SRL, făcuse o ofertă de vânzare regiei Romsilva. Tancul a fost achiziţionat cu un adaos de 1.744%. El a fost vopsit şi nu a fost folosit niciodată. Utilajul era un vehicul de tip militar modificat și vopsit în roz.

 

CITIȚI ȘI: Fostul deputat Ion Dumitru, condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22