Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a fost suspendată din PSD

Laurentiu Gheorghe | 03.03.2020

Liderii PSD au suspendat-o, marti, din partid pe fostul ministru al Sanatatii, Sorina Pintea. Ei au acceptat propunerea presedintelui organizatiei din Maramures a PSD, Gabriel Zetea.

Pe aceeași temă

Decizia de suspendare a Sorinei Pintea din Partidul Social Democrat a fost luata, marti, in sedinta informala a Comitetului Executiv al PSD.

Sorina Pintea, fost ministru al Sanatatii, a fost arestata preventiv sambata, pentru 30 de zile, fiind suspectata ca a luat de mita sumele de 10.000 de euro si 120.000 lei, bani ce reprezinta un procent de 7% din valoarea unui contract.

Contestatia Sorinei Pintea, la masura de arestare preventiva pentru 30 de zile, se va judeca vineri, la Curtea de Apel Bucuresti.

Sorina Pintea si-a dat demisia și din functia de manager al Spitalului de Urgenta "Dr. Constantin Opris" din Baia Mare, conform documentului prezentat de Antena 3.

„Partidul nu trebuie să reacţioneze la cazuri personale, mai ales că doamna Pintea are şi o problemă medicală gravă, sper să ia măsurile necesare ca totul să fie în regulă. Trebuie să fie o decizie politică asumată de partid. Astăzi s-a făcut o propunere clară în partid: cine primeşte un mandat de arestare este suspendat de drept din partid sau o condamnare în primă instanţă. Cu adevărat au fost foarte mulţi colegi că, dacă avem această toleranţă zero la corupţie, avem toleranţă zero şi în ceea ce priveşte drepturile omului. În acest moment, decizia politică este ca doamna Sorina Pintea să fie suspendată sau oricine altcineva aflat în această situaţie. Doamna Jivan - cunoaştem cazul de la Caraş, de asemenea, şi-a anunţat demisia din funcţie”, a precizat Ciolacu, după şedinţa informală cu preşedinţii organizaţiilor partidului.

Prima propunere de suspendare din partis a Sorinei Pintea a aparținut președintelui filialei Maramureș, Gabriel Zetea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22