Fostul ministru de Interne Gabriel Berca, arestat preventiv, s-a plans instantei ca sta in camera cu persoane acuzate de tentativa de omor

Fara Autor | 06.08.2015

Pe aceeași temă

Fostul ministru de Interne Gabriel Berca le-a cerut joi magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție să fie eliberat din arest și a explicat instanței că stă în cameră cu oameni care sunt acuzați de tentativă de omor.

 

UPDATE: Instanța a respins contestația fostului ministru PDL Gabriel Berca.

 

"În toată cariera mea, nu mie rușine de ce am făcut. Am fost ministru de Interne și acum stau într-o cameră cu oameni acuzați de tentativă de omor. Solicit să fiu cercetat într-o formă în care să mă pot apăra cu argumente", a spus Berca în fața judecătorilor, citat de Agerpres.

 

Berca a fost arestat preventiv pe 14 iulie și este acuzat de DNA că, în perioada 2010-2012, ar fi primit 180.000 de euro pentru el și pentru PDL pentru a influența membri ai Guvernului să aloce bani primăriei comunei bacăuane Ardeoani.

 

În schimbul banilor, Berca, în calitate de senator şi preşedinte al organizaţiei judeţene Bacău a Partidului Democrat Liberal, ar fi promis că va interveni pe lângă membri ai Guvernului din acea perioadă, în vederea alocării unei sume de bani Primăriei comunei Ardeoani, judeţul Bacău, necesară achitării lucrărilor de construcţie, în valoare de aproximativ 5,6 milioane de lei, executate de firma omului de afaceri, în beneficiul comunei.

 

Joi, în fața magistraților, Berca a respins acuzațiile, explicând că toate sumele din campania electorală erau plătite prin bancă și erau ușor de urmărit.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22