Fostul ministru Ioana Petrescu merge ca vicepresedinte la Banca Europeana de Investitii

Tudor Despina | 29.10.2015

Ceea ce acum o luna si jumatate circula drept simplu zvon a fost confirmat acum. Fostul ministru de Finante Ioana Petrescu va fi vicepresedinte al Bancii Europene de Investitii (BEI).

Pe aceeași temă

 

Ea urmeaza sa ii ia locul lui Mihai Tanasescu pentru restul de mandat detinut de acesta, si anume un an. Remuneratia functiei in cauza depaseste 20.000 de euro lunar, transmite Digi 24.

 

Bucurestiul a transmis deja propunerea ca Ioana Petrescu sa reprezinte Romania in cadrul BEI, asta dupa ce premierul Ponta a discutat decizia si cu presedintele Iohannis.

 

Schimbarea are loc in conditiile in care Romania e presata sa il retraga pe Tanasescu din functia de vice la BEI dupa ce numele sau a aparut in mega-dosarul de coruptie Microsof, acolo unde e acuzat ca ar fi primit o spaga de 90.000 de dolari.

 

Mihai Tanasescu a ajuns la Banca Europeana de Investitii in 2012, atunci ca a venit randul Romaniei sa detina aceasta pozitie pentru un mandat de patru ani.

 

Numirea Ioanei Petrescu la BEI este foarte controversata, in conditiile in care ea nu a confirmat deloc in functia de sefa a Finantelor tarii.

 

Mai mult, este recunoscut momentul delicat in care, prezenta la Palatul Cotroceni alaturi de premierul Ponta, Ioana Petrescu a fost ridiculizata de presedintele de la acel moment Traian Basescu. Discutia dintre cei trei, publicata de Administratia Prezidentiala, arata faptul ca Ioana Petrescu era slab pregatita pentru discutiile de ordin economic.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22