Fostul polițist Eugen Stan, condamnat la 20 de închisoare pentru pedofilie și agresiune sexuală

Laurentiu Gheorghe | 30.10.2020

Fostul polițist Eugen Stan a fost condamnat vineri la 20 ani de închisoare de Curtea de Apel București pentru mai multe acuzații de agresiune sexuală, inclusiv asupra unor minori.

Pe aceeași temă

Decizia e definitivă și majorează cu un an sentința dată pe fond de Judecătoria Sectorului 6, potrivit minutei instanței.

Cunoscut în spațiul public drept “polițistul pedofil”, Stan a fost trimis în judecată pentru 18 fapte de agresiune sexuală comise în Bucureşti, în perioada noiembrie 2009 – ianuarie 2018, asupra unor victime cu vârste cuprinse între 5 şi 38 de ani.

Fostul poliţist a fost prins în 2018 după ce a agresat doi fraţi, o fetiţă în vârstă de 5 ani şi pe fratele ei de 9 ani, în liftul blocului în care locuiau. În declaraţiile date procurorilor, el a spus că s-a învoit de la muncă în acea zi pentru a-şi rezolva niște probleme personale și, în timp ce îşi vizita un prieten, i-a observat pe cei doi copii.

Eugen Stan și-a recunoscut, parțial, faptele: „M-am uitat la fetiţă şi mi s-a părut că este simpatică, motiv pentru care m-am aplecat la nivelul ei, am întrebat-o dacă merge la şcoală sau la grădiniţă iar ea mi-a răspuns că merge la grădiniţă. Am început să o pup părinteşte pe frunte şi pe obraji pe fetiţă, după care l-am pupat şi pe băieţel pe obraz”, potrivit rechizitoriului.

Conform minutei Curtii de Apel Bucuresti, Eugen Stan a fost gasit vinovat in cazul a 14 agresiuni sexuale si a fost achitat in cazul altor patru agresiuni sexuale. Pentru fiecare infractiune pentru care a fost gasit vinovat, Eugen Stan a primit pedepse intre 2 ani si 6 ani, in functie de gravitatea faptei. Ulterior, judecatiorii au contopit aceste pedepse si au adaugat un spor, scrie Ziare.com care a consultat documentul.

„In baza art. 38 alin. 1 C.pen. raportat la art. 39 alin. 1 lit. b C.pen. contopeste cele 14 pedepse aplicate in cauza (o pedeapsa de 4 ani inchisoare, o pedeapsa de 5 ani inchisoare, o pedeapsa de 6 ani inchisoare, 3 pedepse de cate 2 ani inchisoare, 2 pedepse de cate 3 ani inchisoare si 6 pedepse de cate 3 ani si 6 luni inchisoare) in pedeapsa cea mai grea de 6 ani inchisoare, la care se aduga sporul obligatoriu de o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv un spor de 14 ani inchisoare, inculpatul Stan Eugen urmand sa execute in final pedeapsa de 20 de ani inchisoare in regim de detentie, " se arata in minuta instantei.

Judecatorii au aplicat mai multe interdictii fostului politist si l-a obligat la plata unor daune morale, cate 50.000 de lei, catre mai multe victime care s-au constituit parti civile in acest caz.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22