Fostul premier Emil Boc, audiat ca martor la DNA

Tudor Despina | 16.03.2016

Emil Boc a fost audiat, miercuri, la Direcția Națională Anticorupție. Primarul Clujului a vorbit cu procurorii în calitate de martor.

Pe aceeași temă

 

Aproximativ două ore a stat fostul premier la DNA, timp în care a vorbit ca martor într-un dosar privind activitatea de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților.

 

Undeva după ora 14.00, Emil Boc a ieșit de la DNA. Primarul Clujului a spus că a fost invitat în calitate de martor și a dat o declarație în acest sens. Fostul premier a spus că a vorbit cu procurorii despre modul de funcționare a guvernului, în timpul mandatului său la șefia Executivului, și despre procedurile de desemnare în diferite comitete și comisii ministerial în care Palatul Victoria are reprezentanți.

 

Nu am făcut niciun denunț”, a fost replica lui Boc la o întrebare din partea presei. El a evitat să dea mai multe detalii, argumentând că ancheta e în desfășurare. În schimb, fostul premier i-a invitat pe reporteri să vină la Cluj să vadă meciurile de fotbal și de tenis organizate acolo.

 

Tot astăzi, șefa DNA a făcut precizări privind dosarele ANRP. Aceste cause erau deja pe rol atunci când Kovesi a preluat conducerea direcției, dar nu se lucre la ele. Ea a mai spus că la acest moment sunt verificate alte 200 de despăbugiri

 

Fiind dosare la DNA şi depăşind un anumit termen de soluţionare a trebuit să dispunem măsuri, să se lucreze ritmic în aceste dosare. Acesta este motivul pentru care aceste dosare au început să apară din 2014 şi până acum. Deşi erau în DNA, nu se lucrase în ele. Am văzut că pentru anumite retrocedări s-au oferit sume enorme de bani, milioane de euro cu titlu de mită, am văzut foarte multe dintre aceste proprietăţi care au fost supravaluate. Deci, o proprietate valora 2 milioane de euro şi a fost supraevaluată la 80 milioane de euro. Statul a dat aceşti bani, a pierdut foarte mulţi bani”, a spus șefa DNA la Adevărul Live, potrivit Digi 24.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22