Fostul premier François Fillon, condamnat la 5 ani de închisoare, pentru angajarea fictivă a soției

Laurentiu Gheorghe | 29.06.2020

Fostul premier francez, François Fillon, a fost condamnat luni la cinci ani de închisoare, dintre care doi cu executare, pentru deturnare de fonduri după angajarea fictivă a soției ca asistent parlamentar.

Pe aceeași temă

Scandalul iscat de acuzațiile privind sumele încasate de soția sa i-a evaporat șansele reale de a fi candidatul cel mai bine cotat la alegerile prezidențiale din Franța din 2017, lansându-l în cursa pentru Palatul Élysée pe Emmanuel Macron, transmit AFP și Reuters.

Intenţia lui Fillon de a candida la preşedinţia Franţei în urmă cu trei ani a fost zădărnicită în urma acuzaţiilor că a plătit soţiei sale de origine britanică, Penelope, sute de mii de euro după ce aceasta fusese încadrată fictiv ca asistent parlamentar.

Tribunalul corecţional din Paris a decis, de asemenea, că François Fillon va trebui să achite o amendă de 375.000 de euro şi că acesta nu va avea voie să ocupe funcţii publice timp de zece ani.

Soţia sa, Penelope Fillon, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare şi o amendă de 375.000 de euro. În plus, ea nu va putea ocupa o funcţie publică timp de doi ani.

Soţii Fillon şi complicele lor Marc Joulaud, fost supleant al lui François Fillon în departamentul Sarthe (vestul Franţei), au fost condamnaţi la rambursarea sumei de 1 milion de euro către Adunarea Naţională (camera inferioară a parlamentului francez). Inculpaţii au anunţat că vor face apel la această condamnare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22