Fostul premier Ponta, campion la absențe în Camera Deputaților

Tudor Despina | 16.03.2016

Fostul premier Victor Ponta a strâns cele mai multe absențe din plenul Camerei Deputaților.

Pe aceeași temă

 

Deși nu mai e premier, Victor Ponta încă deține calitatea de membru al Camerei Deputaților. Totuși, social-democratul este dezinteresat de activitatea camerei inferioare a Parlamentului. În schimb, fostul lider PSD pare foarte activ pe rețelele de socializare.

 

Cu 27 de absențe strânse, Ponta a lipsit cel mai mult din plenul Camerei în perioada Noiembrie-Decembrie 2015. După el se află prietenul său, deputatul Sebastian Ghiță, care a absentat de 17 ori în cele două luni, cei doi fiind urmați de un alt social-democrat, Eduard Martin, cu 12 absențe, potrivit unui raport prezentat miercuri de Biroul permanent al Camerei, citat de Agerpres.

 

Alți 20 de deputați au absentat cel puțin o dată de la lucrările plenului Camerei Deputaților. Astfel, Mihai Diaconu a absentat de zece ori, Ion Mihăilescu de șapte ori, Petru Movilă de cinci ori, Cătălina Ștefănescu de patru ori, Romeo Rădulescu de trei ori, Remus Cernea, Florentin Gust, Adrian Mocanu și Cristian Rizea de două ori, iar Vlad Cosma, Horia Grama, Marius Manolache, Cosmin Necula, Bogdan Niculescu Duvăz, Andrei Sava, Ion Stan și Radu Vasilică o dată.

 

Potrivit Regulamentului, deputații care absentează sunt sancționați cu 1% din indemnizația lunară brută pentru fiecare absență.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22