Fostul președinte al Perului s-a sinucis înainte de a fi arestat de poliție pentru fapte de corupție

Laurentiu Gheorghe | 18.04.2019

Fostul preşedinte peruvian Alan Garcia a murit după ce s-a împuşcat în cap în momentul în care poliţia a încercat să îl aresteze în legătură cu un scandal de corupţie.

Pe aceeași temă

„Sunt întristat de moartea fostului preşedinte Alan Garcia”, a scris pe Twitter actualul preşedinte al ţării, Martin Vizcarra, confirmând astfel vestea. „Transmit condoleanţe familiei şi celor apropiaţi”, a adăugat el.

Anterior, avocatul lui Garcia, Erasmo Reyna, a declarat pentru presa locală că acesta „a luat decizia de a se împuşca” miercuri după ce poliţiştii au ajuns la locuinţa sa din capitala Lima pentru a-l aresta preventiv, relatează News.ro, care citeaza The Guardian.

Ministrul de Interne din Peru, Carlos Moran, a declarat că Garcia a transmis poliţiştilor că se duce să îşi sune avocatul şi apoi „s-a încuiat în dormitorul său” pentru ca apoi să se audă o împuşcătură.

Televiziunea locală America a informat că Garcia a intrat în comă după ce a fost operat de urgenţă şi a difuzat imagini cu fiul său şi susţinători ai săi ajungând la spital.

Garcia, cel care a condus partidul Apra timp de zeci de ani, s-a aflat la conducerea ţării între 1985 şi 1990 pentru ca apoi să câştige un nou mandat în 2006, ca susţinător al pieţei libere, mai arată News.ro.

Garcia se afla sub investigaţie în legătură cu compania braziliană de construcţii Oderbrecht, cea care a declanşat cel mai mare scandal de corupţie din America Latină recunoscând în 2016 că a câştigat contracte importante în regiune prin dare de mită.

Anul trecut, Garcia a cerut azil politic în Uruguay după ce i-a fost interzis să părăsească ţara. Uruguay i-a respins cererea. El a negat în repetate rânduri acuzaţiile, potrivit News.ro.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22