Fostul presedinte american George Bush critica Administratia Obama

T.d. | 27.04.2015

Pe aceeași temă

Barack Obama este naiv in privinta Iranului si a acordului in domeniul nuclear, a afirmat George W. Bush. Fostul sef de stat american a mai spus ca Obama pierde razboiul impotriva gruparii teroriste Stat Islamic (SI).

Bush a respins ideea unei reveniri in politica, subliniind ca Barack Obama plaseaza SUA pe o pozitie de “retragere” la nivel global. De altfel, a mai spus Bush, actualul presedinte american nu citeste corect intentiile Iranului, relaxand prea usor sanctiunile impuse Teheranului.

Prezent la reuniunea Coalitiei Evreilor Republicani, fostul sef de stat american a apreciat ca noul presedinte iranian Hassan Rohani este “siret”, potrivit Bloomberg, citat de Gandul.

Dupa cum a aratat, Bush considera ca planul lui Barack Obama de a relaxa sanctiunile si avertismentul ca acestea vor fi reintroduse oricand nu este viabil, iar un acord final asupra limitarii programului nuclear iranian este rau pentru America pe termen lung.

Si politica Administratiei Obama in lupta impotriva SI a fost criticata. George W. Bush crede, in acest sens, ca decizia lui Obama de a retrage trupele americane din Irak la finalul lui 2011 a fost o “gafa strategica”. De altfel, fostul presedinte a semnat acordul de retragere a trupelor, insa ideea era sa fie negociat un acord pentru mentinerea militarilor in Irak dupa 2011, administratia Obama esuand in acest sens.

Si, desi Obama a promis sa distruga fortele Statului Islamic, Bush ii reproseaza succesorului sau la Casa Alba ca nu a dezvoltat o strategie solida in acest context.

Ca sa fii un presedinte eficient, atunci cand spui ceva trebuie sa vorbesti serios”, a spus Bush, adaugand ca “trebuie sa-i omori”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22