Fostul preşedinte Traian Băsescu a revenit în ţară, după ce a fost internat la Bruxelles

Redactia | 31.03.2022

Fostul preşedinte Traian Băsescu a revenit în ţară în noaptea de miercuri spre joi, după ce a fost externat de la un spital din Bruxelles.

Pe aceeași temă

Traian Băsescu a fost filmat de Antena 3 la sosirea la vila sa de protocol de pe strada Gogol din Bucureşti, pe care are termen să o elibereze în 60 de zile, după decizia definitivă a instanţei supreme privind colaborarea sa cu Securitatea. El nu a răspuns întrebărilor reporterilor care îl aşteptau în faţa casei.

Potrivit europarlamentarului Rareș Bogdan, Traian Băsescu - actual eurodeputat - este în concediu la Parlamentul European până în 10 aprilie.

Traian Băsescu a fost externat marți din spitalul din Bruxelles unde fusese internat în urma unui infarct suferit săptămâna trecută, spunea cu o zi în urmă soția acestuia, Maria Băsescu, în timp ce familia fostului președinte a început pregătirile pentru a se muta din vila de protocol din strada Gogol.

Potrivit modificărilor aduse în 2021 legii privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român, în urma deciziei definitive de colaborare cu fosta securitate, Traian Băsescu pierde următoarele drepturi:

  • a) folosinţă gratuită a unei locuinţe de protocol, cu destinaţia de reşedinţă, care cuprinde şi un spaţiu cu destinaţia de cabinet de lucru, încadrat cu un post de consilier şi un post de secretar;

  • b) o indemnizaţie lunară în cuantum egal cu 75% din indemnizaţia acordată Preşedintelui României în exerciţiu;

  • c) pază şi protecţie, precum şi folosinţă gratuită a unui autoturism, asigurate permanent de Serviciul de Protecţie şi Pază.

De altfel, Traian Băsescu nu mai beneficiază nici de mașină și nici de pază din partea Serviciului de Protecție și Pază (SPP). Surse oficiale au declarat pentru HotNews.ro că fostul președinte a pierdut aceste drepturi din ziua în care s-a pronunțat instanța supremă.


Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22