Fostul președinte Traian Băsescu ar fi fost internat de urgență la un spital din Paris - Surse

L. G. | 25.03.2022

Mai multe televiziuni au transmis că fostul președinte Traian Băsescu ar fi suferit un accident vascular cerebral și s-ar afla internat la Paris, sau la Bruxelles. Informația nu a fost confirmată oficial.

Pe aceeași temă

Fostul șef al statului ar fi suferit un atac vascular cerebral, potrivit realitatea.net.

El ar fi ajuns în capitala Franței cu un avion privat vineri dimineața, 25 martie, mai scrie sursa citată.

Băsesscu s-ar fi prezentat cu tensiune mare la un spital din București, iar medicii ar fi confirmat un accident vascular cerebral, mai scrie sursa citată. Apoi, la cererea familiei, ar fi fost transferat în străinătate, anunță România TV.

Europarlamentarul Traian Băsescu ar fi internat într-un spital din Bruxelles, au afirmat surse politice pentru Digi 24, fără a spune însă clar și motivul internării.

Inpolitics a anunțat vineri după-amiază că fostul președinte al României ar fi suferit un AVC, adică accident vascular cerebral, și a fost transportat cu un avion la un spital din Paris. Până la acest moment, familia lui Traian Băsescu nu a oferit date despre starea acestuia de sănătate

Unul dintre foștii săi consilieri, Cristian Hrituc, neagă însă informațiile și spune că Băsescu nu este bolnav și nu a este internat în spital.

”Traian Băsescu era în această dimineață la Bruxelles. Nu e internat la Paris (...). Aproape în fiecare an apărea o știre că T.B e bolnav, că e foarte grav, etc. Anul ăsta, jegul suprem, e internat la Paris și are AVC. Și da, nu e în spital, e sănătos!”, transmite fostul consilier prezidențial.

În urmă cu două zile ÎCCJ a dat un verdict definitiv cu privire la colaborarea fostului președinte cu Securitatea.

Traian Băsescu nu mai beneficiază de protecție SPP. Serviciul de Pază și Protecția și-a retras dispozitivul în momentul pronunțării deciziei ICCJ, care a respins recursul fostului președinte la decizia prin care a fost declarat colaborator al Securității.

Decizia magistraţilor este definitivă.

În urma acestei decizii, Băsescu ar urma să-şi piardă beneficiile care decurg din calitatea de fost preşedinte, conform unei legi promulgate în octombrie2021 şi care prevederetragerea drepturilor foştilor preşedinţi ai României, în cazul existenţei unor dovezii privind calitatea de lucrător sau colaborator al Securităţii.

Potrivit Legii nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român, persoanele care au avut calitatea de şef al statului român beneficiază pe durata vieţii de următoarele drepturi:

a) folosinţa gratuită a unei locuinţe de protocol şi a unui spaţiu pentru organizarea cabinetului de lucru, încadrat cu un post de consilier şi un post de secretar, ambele atribuite cu destinaţia de reşedinţă;

b) o indemnizaţie lunară în cuantum egal cu 75% din indemnizaţia acordată Preşedintelui României în exerciţiu;

c) pază şi protecţie, precum şi folosinţa gratuită a unui autoturism, asigurate permanent de Serviciul de Protecţie şi Pază, potrivit reglementărilor în vigoare.

d) folosinţa gratuită pe o perioadă de maximum 12 luni a unei locuinţe, cu destinaţia de reşedinţă, în suprafaţă de maximum 200 mp, în perioada executării lucrărilor de reparaţii capitale la imobilul atribuit cu destinaţia de reşedinţă.

Curtea de Apel Bucureşti a constatat în septembrie 2019 calitatea de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu. Dosarul în care CNSAS cere constatatea calităţii de colaborator a lui Băsescu a fost înregistrat în mai 2019 la Curtea de Apel Bucureşti.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22