Fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, condamnat, în primă instanță, la 8 ani de închisoare

Redactia | 12.02.2020

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat miercuri pe fostul primar al Piteștiului la 8 ani de închisoare cu exectuare, în primă instanță, în dosarul "Publitrans", cu un prejudiciu de 6 milioane de euro.

Pe aceeași temă

Fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, a fost condamnat la o pedeapsa de 6 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită și la 6 ani de închisoare pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și în formă continuată.

Potrivit instanței, inculpatul urmează să execute pedeapsa cea mai grea, și anume 6 ani de închisoare, la care se adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, rezultând o pedeapsă de 8 ani de închisoare.

Fiica lui Tudor Pendiuc, Emanuela Elena Pendiuc, a fost condamnată la o pedeapsă de 4 ani de închisoare pentru complicitate la infracțiunea de luare de mită.

Totodată, instanța a condamnat-o la o pedeapsa de 3 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor.

Potrivit instanței, inculpata urmează sa execute pedeapsa cea mai grea, și anume 4 ani închisoare, la care se adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, rezultând o pedeapsă de 5 ani de închisoare.

Decizia Tribunalului Bucureşti poate fi atacată cu apel.

Pendiuc a fost trimis în judecată de DNA, în martie 2015, pentru luare de mită și abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și în formă continuată (două acte materiale).

Dosarul privește sociatatea care are asigură transportul public local în municipiul Pitești, având ca acționar unic Consiliul local Pitești.

” În „strategia de dezvoltare durabilă a serviciului de transport public local de călători în mun. Pitești”, care răspundea unui interes public, era prevăzut ca S.C. Publitrans 2000 S.A. să înlocuiască parcul auto cu 80 de autobuze noi, achiziționate de Consiliul local prin alocare de fonduri. Prevalându-se de această nevoie socială, primarul Pendiuc Tudor ar fi făcut demersuri astfel încât, cu încălcarea prevederilor legale, să fie încheiat, executat și prelungit un contract de asociere in participațiune între S.C. Publitrans 2000 S.A. și societățile private CNCD S.A./S.C. Girexim Universal S.A, în folosul ultimelor două societăți”, spuneau procurorii DNA, la data trimiterii sale în judecată.

Pendiuc a mai fost condamnat definitiv, în iunie 2019, cu suspendare, la doi ani de închisoare într-un dosar în care a fost acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu asfaltarea unui drum.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22