Fostul principe Nicolae, dupa excluderea sa din succesiunea la tron: Decizia este binevenita. Aceasta pozitie impunea un mod de a-mi conduce viata pe care gasesc dificil sa il accept

P.c. | 11.08.2015

Pe aceeași temă

Nicolae Mihai Medforth Mills, nepotul Regelui Mihai, care a fost exclus ieri din linia de succesiune la tron, fiindu-i retras de asemenea titlul de "Principe", a transmis astazi un mesaj in care si-a exprimat acordul in raport cu deciziile Majestatii Sale Regele, precizand ca aceste titluri impuneau un mod de a trai pe care nu l-a putut accepta.

 

"Biroul de Presa al Majestatii Sale Regelui Mihai I este autorizat sa transmita urmatoarea declaratie a domnului Nicolae Mihai Medforth Mills, nepotul Majestatii Sale Regelui", informeaza Casa Regala. 

 

Cititi declaratia integrala a fostului principe Nicolae, astazi Nicolae Mihai Medforth Mills, nepotul Regelui Mihai "Duminica, 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai I, bunicul meu, a luat decizia de a-mi retrage titlul de Principe al Romaniei si locul in Linia de Succesiune la Coroana Romaniei. Aceasta decizie, pe care mi-o asum, vine in urma unei perioade in care am reflectat la viitorul tarii si Casei noastre, precum si la rolul pe care eu il pot avea in propasirea lor.

 

Pozitia de Principe al Romaniei si prezenta in Linia de Succesiune la Coroana Romaniei impun un mod de a-mi conduce viata pe care gasesc dificil sa il accept. De aceea, cu multa durere in suflet, consider ca decizia Majestatii Sale Regelui este binevenita pentru mine. Voi cauta, in viitor, sa-mi servesc idealurile si principiile in alt mod.

 

CITITI SI: Consilier al Casei Regale, despre retragerea titlului Principelui Nicolae:Nu s-a adaptat rigorilor postului. Nu este o pedeapsaLe multumesc tuturor celor care, in anii cat m-am aflat in mijlocul romanilor, mi-au acordat increderea, sprijinul si speranta lor, si care si-au oferit ajutorul la initiativele dedicate propasirii Romaniei. In noile mele circumstante, voi cauta sa ma dedic in continuare activitatilor ecologice, de tineret si caritabile, despre care am invatat atatea lucruri cat timp m-am aflat in Romania.
 

Doresc de asemenea sa le multumesc autoritatilor publice centrale si locale pentru deschiderea cu care si-au acordat sprijinul proiectelor comune, si mai ales familiei mele, pentru dragostea si intelegerea cu care m-au inconjurat aici.
 

Nadajduiesc ca Dumnezeu sa protejeze si in viitor natiunea si Coroana Romana.
 

Nicolae Mihai de Roumanie Medforth Mills"

 

Fostul Principe Nicolae, exclus din Linia de Succesiune la Coroana României

 

„În ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de "Principe al României" şi calificativul de "Alteţă Regală". De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României. Aceste hotărâri au intrat în vigoare în aceeaşi zi. În calitate de Şef al Casei şi Familiei Regale ale României, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei şi vieţii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală şi societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect şi mereu cu gândul la ceilalţi. Păstrând aceeaşi afecţiune nepotului său, Regele Mihai nădăjduieşte că Nicolae va găsi, în anii viitori, un fel potrivit de a-şi servi idealurile şi de a folosi calităţile cu care Dumnezeu l-a înzestrat. Alteţa Sa Regală Principesa Elena, mama lui Nicolae, a primit înştiinţarea acestei decizii, printr-o scrisoare personală trimisă de Majestatea Sa Regele“, se arată în comunicatul transmis de Biroul de presă al regelui Mihai.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22