Fostul purtător de cuvânt al Marii Loje Masonice, purtătorul de cuvânt al Guvernului României

Laurentiu Gheorghe | 26.11.2021

Jurnalistul Dan Cărbunaru a declarat că a demisionat de două luni din toate funcțiile deținute la Marea Lojă Națională a României pentru a prelua funcția de purtător de cuvânt al Guvernului României.

Pe aceeași temă

„Am acceptat propunerea. O tratez cu maximă seriozitate și responsabilitate. Îmi doresc ca experiența acumulată până acum să fie utilă în comunicarea guvernamentală. Sunt onorat de propunerea primită din partea prim-ministrului Nicolae Ciucă. În următoarele zile, după ce voi parcurge procedurile necesare, voi putea prelua atribuțiile încredințate”, a declarat Cărbunaru pentru G4Media.ro.

Cărbunaru a fost purtătorul de cuvânt al Marii Loje Naționale din România, dar spune că a renunțat la acestă poziție în urmă cu două luni. Tot atunci, ar fi ieșit și din masonerie.

„Sunt vreo două luni de când numai sunt purtător de cuvânt al Marea Lojă Națională din România. Cred că au fost aproape zece ani cât am fost purtător de cuvânt. Am renunțat la calitățile deținute acolo printr-o solicitare transmisă în acest sens”, a declarat Cărbunaru.

Dan Carbunaru este CEO si fondatorul publicatiei online Calea Europeana, o platforma multimedia ce promoveaza relatiile europene si trans-atlantice.

Potrivit CV-ului său, a fost corespondent la Bruxelles pentru Calea Europeana, Dan Carbunaru este acreditat pe termen lung la Institutiile UE si a relatat, ca membru al delegatiei romane de presa acreditate pe langa Presedintia Romaniei, cele mai importante momente dupa aderarea Romaniei la UE.

Născut la Brăila, în data de 14 aprilie 1978, Dan Cărbunaru a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Titu Maiorescu din Bucureşti, în 2000, cu lucrarea de Diplomă „Securitatea în Spatiul Comunitar”

A fost jurnalist la Mediafax, Adevărul sau Gândul.

Absolvent al Colegiului Național de Apărare, în cadrul căruia au fost abordate teme precum oportunităţi de modernizare a statului prin prisma statului de ţară membră NATO şi UE, Dan

Cărbunaru a urmat şi cursurile Colegiului Naţional de Informaţii, absolvit cu lucrarea de dizertaţie „Contribuţii privind Arhitectura de Securitate Europeană”.

Din 2006, Dan Cărbunaru realizează proiectul Calea Europeană, o emisiune realizată în cadrul postului B1 TV. Săptămânal, timp de sase ani, au fost abordate, în fiecare luni, teme de relevanţă naţională şi europeană, în contextul aparteneţei României la arhitectura Uniunii Europene.

Emisiunea a fost difuzata si pe TVR1, in perioada octombrie 2013-februarie 2014, cu acelasi scop de informare a publicului in legatura cu importanta valorilor europene si euro-atlantice.

Din 2009, portalul multi-media de afaceri europene CaleaEuropeana.ro functioneaza neintrerupt,

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22