Fostul șef al Poliției Rutiere București Ion Șoricică, reținut de DNA alături de un comisar-șef

L. G. | 05.10.2022

Un comisar şef de poliţie, fost şef al Biroului Accidente Rutiere Soldate cu Victime din Brigada Rutieră Bucureşti şi un avocat au fost reţinuţi de DNA.

Pe aceeași temă

Conform procurorilor, polițistul ar fi primit 3.000 de euro de la un șofer prins cu alcoolemie peste limita legală și l-ar fi instruit ce să declare astfel încât să-i fie clasat dosarul, cu complicitatea avocatului, care, conform unor surse judiciare, este Ion Șoricică, fostul șef al Poliției Rutiere București în anii '90, care a apărut în imaginile transmise de presă la acea vreme în timp ce dirija minerii veniţi în Capitală la Mineriada din 13 - 15 iunie 1990.

DNA a anunțat reținerea a două persoane: Ion-Joe Stoica, comisar șef de poliție, fost șef al Biroului Accidente Rutiere Soldate cu Victime din cadrul Brigăzii Rutiere București, pentru trafic de influență și un avocat din Baroul București, pentru complicitate la trafic de influență.

Acuzațiile aduse de procurori:

„În perioada 8 ianuarie 2022 - prezent, Ion-Joe Stoica, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, ar fi pretins și a primit suma de 3.000 de euro de la o persoană cercetată pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice având o alcoolemie peste limita legală.

În schimbul banilor, ofițerul de poliție ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unor colegi de serviciu și ar fi promis că îi va determina pe aceștia să dispună față de persoana cercetată o soluție de clasare.

Mai mult, inculpatul Stoica i-ar fi pus la dispoziție persoanei respective «o rețetă» ce cuprindea aspectele pe care aceasta trebuia să le declare astfel încât la efectuarea unui calcul retroactiv al alcoolemiei rezultatul să fie unul inferior limitei care atrage răspunderea penală”.

Miercuri, cei doi urmează să fie duși la Curtea de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22