Fostul trezorier al PSD în epoca Dragnea, Mircea Drăghici, a fost condamnat la 6 ani închisoare

L. G. | 05.09.2022

Tribunalul București l-a condamnat luni pe fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, la 6 ani de închisoare într-un dosar privind cheltuirea frauduloasă a banilor din subvenții de la stat.

Pe aceeași temă

Mircea Drăghici semnase cu DNA încă din luna iunie un acord de recunoaștere a vinovăției.

Decizia poate fi atacată, dar e puțin probabil să se întâmple acest lucru, dat fiind că există acest acord de recunoaștere a vinovăției.

În 2021, Drăghici a fost condamnat la 5 ani cu executare în alt dosar care a avut ca obiect deturnarea banilor încasați de PSD din subvenția de la stat. El se află în închisoare acum, iar instanța a contopit pedepsele.

Procurorii au stabilit că, în perioada 10 aprilie 2017 – 22 mai 2018, Drăghici, având atribuții de gestionare și administrare a bunurilor și fondurilor bănești aparținând PSD, ar fi utilizat suma totală de 550.522 lei din conturile partidului pentru achitarea, către o societate comercială, a unor cheltuieli ocazionate de deplasarea și/sau cazarea în destinații turistice exotice a sa și a altor persoane.

Drăghici a recunoscut fapta și a acceptat o pedeapsă de 6 ani închisoare cu executare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea acesteia, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în oricare alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii (trezorier partid politic) şi de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

Presa a scris că DNA a cerut, anul trecut, de la PSD, informații referitoare la „evenimente cu caracter politic” în destinaţii exotice precum Bali (Indonezia), Punta Cana (Republica Dominicană), Doha (Qatar) și Maldive. Printre persoanele care au făcut aceste deplasări s-au aflat Liviu Dragnea, la acel moment, președintele PSD, Irina Tănase – partenera de viaţă, Adrian Mlădinoiu cunoscut ca „șoferul lui Dragnea” și Mircea Drăghici însuși.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22