FOTO Caricatura postata pe Facebook de publicatia Charlie Hebdo, inainte de atacul terorist

T.d. | 07.01.2015

Pe aceeași temă

Cu putin timp inainte de atacul asupra saptamanalului de satira francez Charlie Hebdo soldat cu cel putin 12 morti, pe pagina de Facebook a publicatiei a fost postata o caricatura in care apare seful gruparii teroriste Stat Islamic, Abu Bakr al Baghdadi, potrivit Gandul.

La respectiva postare s-au strâns sute de comentarii, în care cititorii spun că a avut loc o tragedie, că libertatea presei a fost omorâtă.

Miercuri, redactia ziarului a fost vizata de un atac cu arme automate, în urma căruia cel puţin 12 persoane au murit, conform preşedintelui francez, Francois Hollande

Potrivit primelor informaţii, persoane îmbrăcate în negru şi cu cagule au pătruns în sediul ziarului şi au deschis focul cu arme Kalaşnikov.

Cotidianul 20 Minutes a reuşit să contacteze telefonic un angajat al instituţiei de presă atacate. "Este un veritabil masacru. Sunt şi morţi!", a declarat acesta, înainte ca apelul să se întrerupă.

Această informaţie nu a putut fi verificată imediat. Postul de televiziune I Tele relatează că "există cel puţin un rănit". Potrivit cotidianului Le Figaro, un poliţist aflat la locul atacului ar fi fost atins de focuri de armă.

Conform unui jurnalist al agenţiei Premier ligne, al cărei sediu este în apropierea celui al ziarului Charlie Hebdo, "s-au auzit numeroase tiruri" de armă, relatează I Tele. Contactat de AFP, caricaturistul Luz a dat asigurări că s-au înregistrat victime.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22