FOTO Charlie Hebdo publica o caricatura a profetului Mahomed pe coperta editiei de miercuri. Publicatia satirica va avea un tiraj record de 3 MILIOANE DE EXEMPLARE

T.d. | 13.01.2015

Pe aceeași temă

Editia de miercuri a saptamanalului satiric francez “Charlie Hebdo” va avea o suplimentare de doua milioane de exemplare la tiraj, distribuitorul revistei urmand sa imparta trei milioane de exemplare. Editia de miercuri este primul numar publicat dupa atacul terorist din 7 ianuarie, cand 12 oameni au murit, iar alti 11 au fost raniti intr-un atac armat comis de doi jihadisti francezi. In plus, asa cum a aratat avocatul publicatiei, numarul de miercuri va contine caricaturi cu profetul Mahomed si va fi editat in 16 limbi.

Urmatorul numar din Charlie Hebdo, pregatit de supravietuitorii atentatului sangeros impotriva cotidianului satiric, va continua sa ia in vizor politica si religiile si va include "evident" caricaturi ale profetului Mahomed, spune avocatul saptamanalului, citat de AFP.

Intrebat la radio France Info despre eventualitatea prezentei de desene ale lui Mahomed in viitorul numar, acesta a raspuns: "Evident. Nu vom ceda la nimic, altfel toate acestea nu ar avea niciun sens", potrivit Hotnews.

(Foto: Charlie Hebdo/Twitter)

Astfel, pe coperta urmatorului numar, sub mesajul "Totul este iertat" figureaza o caricatura a profetului Mahomed cu lacrimi in ochi care tine in maini o pancarta cu mesajul "Je suis Charlie".

In 2006, Charlie Hebdo a reprodus caricaturi ale profetului Mahomed a caror publicare de catre cotidianul danez JyllandsPosten declansase manifestatii violente. Dupa acea data, ziarul francez a fost tinta unui incendiu criminal si a numeroase amenintari.

Cei doi jihadisti care au ucis cu sange rece 12 persoane miercurea trecuta in redactia Charlie au iesit strigand: "L-am razbunat pe profet! Am ucis Charlie Hebdo".

In opinia avocatului Richard Malka, "nu avem niciodata dreptul de a critica un evreu pentru ca e evreu, un musulman pentru ca este musulman, un crestin pentru ca este crestin".

Printre victimele atacului comis saptamana trecuta se numara directorul publicatiei, Stephane Charbonnier (Charb), si alti trei cunoscuti caricaturisti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) si Georges Wolinski (Wolinski). Atacul a fost revendicat si de reteaua terorista sunnita Stat Islamic in Irak si Siria si de organizatia Al-Qaida in Peninsula Arabia.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22