FOTO Grecia in criza. Eurogrupul nu are o concluzie dupa discutiile de astazi. Atena nu a venit cu propuneri, discutiile vor fi reluate maine

T.d. | 07.07.2015

Pe aceeași temă

Intalnirea de astazi a Eurogrupului s-a incheiat fara o concluzie clara. Cel putin asa arata declaratia sefului grupului ministrilor de Finante din tarile membre ale zonei euro. “La acest moment nu sunt propuneri din partea Greciei”, transmite Jeroen Dijsselbloem.

"Uram bun venit noului nostru coleg grec (noul ministrul de Finante Euclid Tsakalotos – n.r.) si am ascultat prezentarea situatiei dupa votul NU de la referendum. La acest moment nu sunt noi propuneri din partea Greciei si primul pas va fi trimiterea de catre Atena a unor noi propuneri catre Eurogrup; o noua cerere prin Mecanismul European de Stabilitate si, imediat ce o vom primi - speram sa se intample maine dimineata -, vom avea o noua discutie in Eurogrup pe aceasta tema.

(Foto: The Guardian)

Voi cere institutiilor sa analizeze situatia financiara a Greciei, sustenabilitatea finantelor si datoriei, iar ulterior vom vedea daca putem demara noi negocieri. Totul trebuie facut in interval de cateva zile. Avem putin timp la dispozitie, dupa cum stiti. Va multumesc", se arata in declaratia sefului Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, prezentata de The Guardian.

De altfel, potrivit Guvernului de la Atena, premierul Alexis Tsipras se afla in acest moment intr-o intalnire cu cancelarul german Angela Merkel, presedintele francez Francois Hollande si seful CE Juncker.

In plus, potrivit unui anunt facut de presedintele Parlamentului European, pe Twitter, premierul grec Alexis Tsipras se va adresa Legislativului comunitar, miercuri dimineata.

(Oamenii momentului la Bruxelles: Seful Eurogrupului si noul ministru elen de Finante)

In alta ordine de idei, europenii au dat dovada de o mare naivitate cand au acceptat Grecia in zona euro, crede vicecancelarul german si ministrul Economiei Sigmar Gabriel.

Afirmatia sa a fost facuta in cadrul unui interviu acordat saptamanalului “Stern”.

Din perspectiva actuala, admiterea Greciei in zona euro s-a realizat intr-o maniera foarte naiva”, a spus Sigmar Gabriel, subliniind atitudinea pasiva pe care Europa a avut-o atunci cand economia elena se scufunda in criza.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22