FOTO Gruparea terorista Stat Islamic reactioneaza la publicarea de noi caricaturi cu profetul Mahomed in cel mai recent numar Charlie Hebdo: Un act EXTREM DE STUPID

T.d. | 14.01.2015

Pe aceeași temă

Publicarea de noi caricaturi cu profetul Mahomed in cel mai recent numar al publicatiei franceze “Charlie Hebdo” provoaca reactia gruparii teroriste Stat Islamic (SI). Intr-o luare de pozitie, reprezentantii SI considera decizia drept “extrem de stupida”, potrivit Ziare.com.

"Charlie Hebdo a publicat din nou desene jignitoare cu profetul Mahomed, iar acesta este un act extrem de stupid", a relatat postul de radio oficial al Statului Islamic, Al-Bayan, care transmite in regiunile controlate din Siria si Irak.

Comentariul organizatiei teroriste vine la scurt timp dupa ce un lider al gruparii al Qaida din Yemen a revendicat atentatul de miercuri asupra publicatiei satirice Charlie Hebdo, spunand ca acesta a fost "o razbunare pentru profet".

Numarul de miercuri al Charlie Hebdo, publicat intr-un tiraj impresionant de cinci milioane de exemplare, are pe coperta o noua caricatura cu profetul Mahomed, care tine in maini un afis cu mesajul "Je Suis Charlie".

Noul numar al revistei satirice s-a vandut rapid in Paris, unde cei care au stat la cozi lungi pentru a cumpara ziarul au reusit sa epuizeze in cateva minute stocurile chioscurilor, miercuri dimineata.

Caricatura cu Mahomed de pe coperta a starnit reactii in toata lumea. De exemplu, autoritatea islamica egipteana a spus ca gestul caricaturistilor este "provocator si nejustificat".

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22