FOTO Marsul Cavaleriei americane in Romania

T.d. | 13.05.2015

Pe aceeași temă

Cu titlul “Marsul Cavaleriei”, sute de militari americani si romani au plecat miercuri dimineata de la Baza Mihail Kogalniceanu intr-un traseu ce are ca punct final poligonul de la Cincu, langa Brasov. Prima oprire a coloanei militare a avut loc astazi in Ploiesti.
 

(FOTO: Ambasada SUA/Facebook)

Sute de membri ai U.S. Army din 2nd Cavalry Regiment si ai Fortelor Terestre Romane ale Ministerului Apararii Nationale, alaturi de 80 de mijloace tehnice strabat Romania”, se arata intr-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA la Bucuresti.

Convoiul militar va fi supravegheat din aer, pe toata durata deplasarii, de opt elicoptere militare. Ruta parcursa astazi a fost baza militara Mihail Kogalniceanu – Harsova – Slobozia – Ploiesti.

Joi dimineata, convoiul va ajunge la Sinaia – in Piateta Vulturii Libertatii -, iar dupa-amiaza va fi localizat la Brasov, in Piata Bibliotecii Judetene “George Baritiu”, potrivit Ambasadei SUA la Bucuresti.

Ulterior, soldatii vor ajunge in poligonul de la Cincu, acolo unde va avea loc un extraordinar exercitiu militar sub comanda NATO.

Peste 1.500 de militari romani, americani, britanici si canadieni vor lua parte la finalul saptamanii la un exercitiu militar de proportii, potrivit Digi24.

Este pentru prima data dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial cand o armata straina foloseste soselele din Romania pentru deplasarea trupelor, cu exceptia armatei de ocupatie sovietica.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22