FOTO Pasiunea lui Darius Valcov pentru tablouri. Piese semnate de Pablo Picasso, Andy Warhol, Horia Bernea, Samuel Mutzner

T.d. | 27.03.2015

Pe aceeași temă

Directia Nationala Anticoruptie a publicat, vineri, fotografii ale tablourilor confiscate de procurori in dosarul lui Darius Valcov. In imagini este vorba despre piese semnate de Pablo Picasso, Andy Warhol, dar si pictori romani, unele fiind cumparate de la prestigioase case de licitatii internationale, precum Sotheby’s sau Christie’s.
 

(FOTO: DNA)
 

Cu o zi in urma, procurorii anticoruptie au descoperit 94 de tablouri detinute de Valcov, piesele fiind ascunse la rude si prieteni, iar unele dintre ele fiind pastrate chiar in interiorul unor pereti falsi, potrivit Hotnews.

Potrivit procurorilor, Valcov ar fi cumparat prin interpusi aceste tablouri pentru a-si spala sumele presupus obtinute din trafic de influenta.

Calin Nistor, procurorul-sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie, a declarat ca tablourile ridicate de DNA in dosarul lui Darius Valcov vor fi evaluate de o echipa de specialisti de la Ministerul Culturii si predate unei institutii care le poate pastra in conditii proprii.

De altfel, potrivit unor surse judiciare, Darius Valcov voia sa-si deschida prin interpusi o galerie de arta in Bucuresti, unde urma sa expuna tablourile pe care le-ar fi cumparat, conform DNA, din banii obtinuti prin acte de coruptie, pentru a spala acest bani.

Amenajarea spatiului din Bucuresti pentru galeria de arta ar fi inceput deja, dar inceperea cercetarilor DNA l-a determinat pe Valcov sa isi ascunda tablourile in casele a patru apropiati. 

DNA sustine ca tablourile au fost cumparate de Lucian Susala pentru Darius Valcov cu banii proveniti din presupusul trafic de influenta savarsit cand acesta era primar in Slatina.

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22