FOTO Washingtonul publica imagini prin satelit si acuza Moscova ca a trimis noi efective militare in Ucraina: O mare cantitate de artilerie si lansatoare de rachete

T.d. | 14.02.2015

Pe aceeași temă

“Armata rusa a desfasurat o mare cantitate de artilerie si mai multe sisteme de lansatoare de rachete in jurul orasului Debalteve”, a declarat vineri Jen Psaki, purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat american. De altfel, Washingtonul a decis sa publice, sambata, imagini din satelit care – spun americanii – arata implicarea activa a armatei Federatiei Ruse in estul separatist al Ucrainei, in ciuda recentului acord de incetare a focului semnat intre Kiev si Moscova.

Suntem foarte ingrijorati fata de continuarea luptelor de-a lungul si dincolo de linia de contact”, a spus Jen Psaki, vineri, in cadrul briefing-ului de presa organizat zilnic de catre Departamentul de stat al SUA.
 

(FOTO: Ambasadorul SUA in Ucraina, Geoffrey Pyatt/Twitter)
 

Oficialul american a vorbit despre informatii privind reperarea de sisteme de realimentare si de rachete trecand granita din Rusia in Ucraina.

“Armata Rusiei a desfasurat o mare cantitate de artilerie si mai multe sisteme de lansatoare de rachete in jurul orasului Debalteve”, unde bombardeaza pozitiile ucrainene, afirma Jen Psaki.

Oficialul american se declara “increzator” ca imaginile din satelit au surprins efective ale armatei Federatiei Ruse, nu ale separatistilor.

“Rusii au desfasurat, de asemenea, sisteme anti-aeriene in apropierea orasului Debalteve”, sustine purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat american.
 


 

Washingtonul acuza, totodata, prezenta unor unitati militare rusesti de-a lungul granitei cu Ucraina, despre care spune ca “se pregatesc pentru un mare transport de aprovizionare catre fortele pro-ruse din estul Ucrainei”.

“Aceste lucruri sunt impotriva spiritului acordului semnat saptamana aceasta”, mai spune Psaki, inainte sa indemne din nou la retinere din partea ambelor parti.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22