Frământări interne în USR: O nouă excludere și suspendări din partid de până la un an

Laurentiu Gheorghe | 19.12.2019

După o ședință care a durat peste nouă ore, s-a decis excluderea purtătorului de cuvânt al filialei Ilfov, Claudia Postelnicescu. Alți membri care au criticat conducerea partidului au fost suspendați.

Pe aceeași temă

După o ședință maraton care s-a încheiat după ora 02:00, joi dimineață, conducerea USR a decis excluderea din partid a Claudiei Postelnicescu pentru prejudicierea imaginii formațiunii politice suspendarea din formațiune pentru o perioadă de trei luni a lui Ciprian Lupaș, unul dintre fondatorii USR Sălaj.

Claudia Postelnicescu a reacționat încă de marți la acuzațiile privind atacurile lansate pe Facebook la adresa liderului partidului dan Barna:

„Iubesc USR-ul şi valorile care lau fondat. Lupta mea este cu impostorii care l-au confiscat pe grup organizat si doar in scopul propăşirii personale. Nu sunt singura în această luptă. Ea se duce de peste 1 an în multe filiale şi e crâncenă. Oamenii noi s-au dovedit a fi fără însuşiri şi atunci îi vânează pe cei care le au din plin. Barna nu este decât un pion pe tabla de şah a altcuiva. Din acest motiv trebuie să plece”, a scris Postălnicescu, ieri, pe Facebook.

Ea îl acuză pe Dan Barna de atitudine autoritară, care nu ia în seamă opiniile critice ale unor membrii care vor democratizarea internă a partidului și că s-a înconjurat de „soldații loiali căzuți în adulație”.

A doua excludere din USR vine la o săptămână după ce Biroul Național a decis să nu mai fie membru al USR Olimpia Ardelean, care activa la filiala din Ilfov. Mai multi senatori, deputati, presedinti de filiale au protestat si au numit „executie politica" excluderea lui Ardelean, sustinand ca acest lucru s-a intamplat pentru o postare critica pe Facebook.

Ciprian Lupaș a fost și el suspendat trei luni pentru că ar fi prejudiciat imaginea partidului.

Vișinel Bălan, din filiala Giurgiu, a fost suspendat un an. El a fost unul dintre contracandidaţii lui Dan Barna la alegerile interne din vară, când a acuzat conducerea partidului de fraudă.

Daniel Giurcă și Cosmin Stoenoiu, de la filiala Cluj, a primit şi ei sancţiuni de suspendare din partid de şase luni, respectiv un an, pentru că fi spart baza de date a partidului şi ar fi şters minutele de la şedinţe.

„Dan Barna a mers prea mult pe ideea ca oamenii vor alege din bun simt sa se disciplineze. A gresit prin tolerare atat de mult timp. Practic, oamenii din filiale care l-au sustinut pe el si echipa de conducere s-au saturat si au pus piciorul in prag. Vorbim de un partid care a ajuns la aproape o mie de filiale locale, un partid deja mare.

Oamenii care muncesc pe teren s-au saturat sa fie hartuiti de diversi nebuni, care stau toata ziua pe Facebook. Au cerut masuri. Dan Barna a ajuns si el la capatul rabdarii. Practic, a bagat cazuri extreme pe rol. Visinel Balan a amenintat permanent ca va face dezvaluiri majore despre un grup criminal organizat care conduce USR.

Asta pentru a denigra concurentii lui Vlad Alexandrescu (candidatul PLUS pentru primăria Capitalei - n.r.), senatorul care l-a angajat si care joaca murdar.

Hartuiri permanente la adresa membrilor, asta face Bălan. La fel Claudia Postelnicescu si Lupaș. Sunt cazuri de oameni cu probleme psihice evidente, care trebuiau demult sa fie exclusi. E evident din cum vorbesc si ce fac. Opoziția interna s-a agățat oportunist de subiectele astea. Daca cineva ar ține în firmă sau in ONG asemenea personaje. Serios, este absurd.

Sunt câteva personaje toxice absolut. Stelian Ion, Nicu Stefanuta si altii care se vor lideri ai Opozitiei recunosc in privat ca nu e acceptabil ce fac astia, dar se agata oportunist de ei ca sa castige puncte. Lipsa de curaj si de asumare. Vorbim de cinci oameni sanctionati moderat chiar.

Acum echipa Barna asteapta sa vada daca se schimba comportamentul. Daca nu, vor intra si altii la sanctiuni. Acest partid nu poate fi santajat si hartuit de 20 de nebuni. Altfel, oamenii din teritoriu vor pune iar piciorul in prag", a declarat o sursa din USR pentru Ziare.com.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22