France Info, despre măsurile brutale luate de Tudorel Toader împotriva magistraților

Redactia | 02.03.2019

O televiziune franceza a realizat un material despre situatia Justitiei din tara noastra, despre statul de drept si despre măsurile luate de Tudorel Toader impotriva magistratilor.

Pe aceeași temă

Materialul difuzat de France Info, vineri seara, incepe cu prezentarea actualelor proteste din Romania, care vizeaza coruptia si afectarea Justitiei.

"Comisia Europeana evoca cu precadere un recul al statului de drept - si iata-l pe responsabil: Liviu Dragnea, presedinte al Parlamentului si unul dintre liderii Puterii. Condamnat pentru frauda electorala, este acum anchetat pentru coruptie", sustine televiziunea, citată de Ziare.com, facand totodata referire la "reformele controversate" din sistemul de Justitie.

Apoi, France Info sta de vorba cu fostul procuror-sef al DIICOT Daniel Horodniceanu, despre care spune ca "a fost revocat cu brutalitate, fara un motiv aparent, asemenea altor magistrati".

"In ultima vreme, s-a tot vorbit ca s-a traversat linia rosie. (...) E nevoie de separatia puterilor in stat, autentica", mai spune Horodniceanu.

"O separatie a puterilor care este amenintata de ultimul proiect al Guvernului - o lege a amnistiei de care ar putea profita unii responsabili politici condamnati pentru coruptie", adauga France Info.

"Pentru ministrul Justitiei, tara are circumstante atenuante", mai arata televiziunea, in contextul unei discutii cu Tudorel Toader despre avertismentele Comisiei Europene, ca sunt regrese in ce priveste lupta contra coruptiei.

"Nu suntem la cel mai inalt standard. Franta n-a trecut prin comunism, sau nu stiu ce alta tara, Italia. Am facut si facem pasi semnificativi in acea directie (lupta contra coruptiei - n.red.) ", se justifica Tudorel Toader, citat de televiziunea franceza.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22