Francul elvetian scade pentru a treia zi consecutiv

P.c. | 28.01.2015

Pe aceeași temă

Francul elvetian continua sa se deprecieze, ajungand astazi la 4,3632 lei, conform cursului anuntat de BNR. Maximul aprecierii monedei elvetiene a fost atins vineri, cand francul a ajuns la 4,5817, relateaza Hotnews.

 

"Pana la sfarsitul saptamanii, leul s-ar putea intari si mai mult, avand in vedere ca ING se asteapta ca sedinta Fed de astazi sa genereze o pozitie ceva mai relaxata privind politica monetara prin mentinerea cuvantului „rabdare” cand vine vorba despre majorarea dobanzii cheie, in conditiile in care se anticipeaza ca inflatia din SUA va ramane scazuta", se arata intr-un raport transmis miercuri de ING. 


 Cu toate acestea, dupa aprecierea recenta nu ne asteptam la miscari semnificative in aceasta directie. Pe de alta parte, avand in vedere ca Fed va transmite comunicatul de presa in aceasta seara, credem ca leul va avea o zi mai linistita fara variatii mari, intr-o sedinta in care isi va consolida castigurile recente.

 

CITITI SI: Radu GHETEA, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor: CONVERSIA creditelor in lei ar putea fi NECONSTITUTIONALA. Va crea un DEZECHILIBRUInvestitorii asteapta rezultatul intalnirii de doua zile a Fed, spun si economistii Piraeus Bank, piata anticipand ca banca centrala va mentine in declaratie termenul „ cu rabdare” cand se va referi la stabilirea momentului pentru prima crestere a ratelor din ultimii noua ani.

 

"Dolarul s-a apreciat in fata celorlalte monede majore miercuri desi investitorii considera ca Fed va semnala amanarea startului pentru cresterea ratelor, incetinirea cresterii globale inducand riscuri suplimentare pentru economia americana. Cu toate acestea euro a reusit sa se mentina peste USD 1.1360/EUR sustinut de anuntul din Germania. Monedele Europei emergente se tranzactioneaza diferit fata de euro. Leul a deschis constant la 4.4665/EUR si a castigat teren pana la  4.4595/EUR", se mai arata in raportul Piraeus Bank.  Metalele pretioase s-au tranzactionat in intervale inguste inainte de anuntul Fed, indicii ca banca centrala e gata sa amane momentul in care va incepe sa creasca ratele fiind in masura sa sustina pretul aurului. Metalul galben se tranzactioneaza in jurul a 1,290.00 dolari pe uncie, argintul este cotat sub 18.00 dolari pe uncie, pretul platinei a ajuns cu putin sub 1,260.00 dolari pe uncie, in timp ce paladiul se mentine peste 780.00 dolari pe uncie.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22