Franta: Trei militari, atacati in fata unui centru evreiesc din Nisa

T.d. | 03.02.2015

Pe aceeași temă

Trei militari francezi au fost atacati cu un cutit, marti, in fata unui centru evreiesc din Nisa (sudul Frantei). Doi dintre ei au suferit rani usoare in urma atacului, potrivit unor surse din politie, citate de AFP, Le Figaro si DPA, transmite Agerpres.

Unul dintre soldați a fost rănit la braț și celălalt în zona feței, autorul atacului fiind arestat. Potrivit unei surse judiciare, in acest caz a fost deschisa o ancheta.

Agresorul, care s-a născut în 1984 în Val-de-Marne, avea asupra lui acte de identitate pe numele Moussa Coulibaly, au declarat surse apropiate anchetei pentru Le Figaro.

Militarii asigurau securitatea în cadrul planului Vigipirate în fața imobilului unde se află Consistoriul Evreiesc de la Nisa, Radio Shalom și o asociație evreiască.

Primarul din Nisa, Christian Etrosi, a condamnat atacurile pe Twitter, cerând autorităților să ia măsuri împotriva atacatorului.

Atmosfera este tensionata in Franta, dupa atacurile teroriste asupra publicatiei satirice “Charlie Hebdo”, in ianuarie, cand doi indivizi inarmati cu semi-automate au intrat in redactia din Paris a saptamanalului satiric si au tras, motivandu-si gestul printr-o “razbunare pentru Profet”. In urma atacului au murit 12 oameni.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22