Fratele lui Muraru de la Cotroceni, prim-vice PNL la Iași, critică cooptarea lui Chirica în PNL

Redactia | 20.02.2020

Prim-vicepreședintele PNL Iași, Alexandru Muraru, fratele consilierului prezidențial Adrian Muraru, spune că primirea lui Mihai Chirica în PNL ar fi o eroare politică majoră.

Pe aceeași temă

”Ca Prim-vicepreședinte PNL Iași, cred că eventuala primire în PNL a primarului Chirica este o eroare politică majoră,” scrie Alexandru Muraru pe pagina sa de Facebook, într-o postare ilustrată cu imaginea lui Mihai Chirica, primarul Iașiului alături de Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD aflat acum în închisoare și din cauza căruia Chirica a fost exclus din PSD după ce a lansat critici foarte dure la adresa sa.

Muraru spune că primarul este „implicat în numeroase scandaluri imobiliare și financiare, are o avere pe care nu o poate justifica, este inculpat într-un dosar penal pe rolul Parchetului Iași, iar recent a fost condamnat pentru declarații rasiste de către CNCD. Insultele, jignirile, răfuielile cu presa, intimidarea oamenilor de afaceri sunt la ordinea zilei. Universul politic al lui Chirica arată exact ca cel al lui Radu Mazăre, al Gabrielei Firea sau al Olguței Vasilescu: clanuri, rețele, clientelă cotropitoare. Un asemenea personaj nu va fi niciodată un liberal!”

Postarea integrală a prim-vicepreședintelui PNL Iași, Alexandru Muraru

Chirica: Drumul meu alături de ieșeni va continua alături de Președintele Klaus Iohannis

După ce în presă au apărut informații privind o eventuală cooptare a sa în PNL, Mihai Chirica a dat miercuri o declarație de presă sub antetul primăriei Iași.

„În această perioadă, fiecare partid și-a terminat sondajele de opinie și analizele politice. Este firesc să apară discuții și propuneri politice. Mă bucur să constat că toate analizele sociologice pe Municipiul Iași arată că există un grad mare de satisfacție al ieșenilor față de proiectele mele și ale Primăriei.

În fiecare zi a mandatului de primar m-am considerat în primul rând primarul ieșenilor, indiferent de opțiunea politică personală a fiecărui cetățean.

Proiectele Iașului sunt și trebuie să fie prioritatea mea și a oricărui partid politic responsabil, nu orgoliile politice personale. De aceea, în mod constant, am fost partenerul Președintelui Klaus Iohannis, garantul statului de drept din România și al valorilor occidentale pe care le împărtășim cu toții.

Președintele Klaus Iohannis a fost întotdeauna alături de Iași și de Moldova și a demonstrat că este un partener constant al proiectelor noastre. Este de datoria mea să mă gândesc la responsabilitățile politice și administrative cu care m-au investit ieșenii și să construim împreună o echipă puternică pe plan local, relevantă pe plan regional și respectată la nivel național.

Drumul meu politic, creionat alături de ieșeni, va continua alături de Președintele Klaus Iohannis și de parteneri politici onorabili și profund atașați de valorile europene”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22