Frații Ciocan din Caracal, 27 milioane € de la CNAIR pentru reabilitarea unui drum din Teleorman

Dora Vulcan | 27.08.2019

CNAIR a anunțat luni un contract-surpriză: reabilitează cu 27 milioane de euro de la buget un drum din Teleorman despre care în urmă cu trei ani guvernul declara că nu este o prioritatate pentru 2014-2020.

Pe aceeași temă

Cei aproape 47 de kilometri de drum dintre Alexandria și Turnu Măgurele vor fi reabilitați de o asociere condusă de firma Alexcor Trading, controlată de deputatul PSD de Olt, Dan Ciocan.

articolul integral, pe G4Media.ro

***

Caracalul este fieful politic al fraților Ciocan, din care unul este deputat PSD, fost milițian și cu bacalaureatul luat la 50 de ani, iar celălalt este fost pușcăriaș, după un dosar instrumentat de DNA.

Odată cu izbucnirea cazului Caracal, G4Media a făcut radiografia rețelelor de putere care stăpânesc Caracalul, intrat în centrul atenției naționale după crimele din casa groazei, în care Gheorghe Dincă a recunoscut că a omorât două fete, din care una în urmă cu aproape patru luni.

Cei doi frați Ciocan sunt prieteni cu frații Stănescu - unul, fost vicepremier, celălalt, deputat PSD de Olt, care stăpânește Corabia, altă localitate din Olt, ca și Caracalul - , iar interlopul Remus Rădoi zis Codiță este unul dintre oamenii prin care frații Ciocan controlează zona, scrie G4Media care citează surse din magistratura locală.

Dan Ciocan este președintele PSD Caracal

Este deputat PSD din 2012 și provine din Rotunda, de lângă Caracal. Pe vremea lui Ceaușescu a fost milițian, șef de post la Izbiceni. Deputatul Dan Ciocan și-a luat bacalaureatul la 50 de ani la Grupul școlar de arte și meserii din Craiova iar apoi a urmat cursurile Facultății de Agronomie din Craiova, devenind în 2016 inginer agronom.

Fratele lui, Cornel, a fost condamnat în 2015 la 5 ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală de aproape 6 milioane de lei.

Dacă Dan Ciocan s-a dedicat politicii și și-a finalizat studiile, Cornel Ciocan este cel care ținut în mână afacerile familiei.

A fost asociat unic al companiei de construcții T Dancor Romconstruct, un fel de Tel Drum al județului Olt. Potrivit CV-ului, deputatul Dan Ciocan a fost administrator al companiei Dancor din 2006 până în 2010.

Compania Dancor (numele firmei provine de la numele celor 2 frați, Dan și Cornel) figurează cu 38 de contracte cu statul în SEAP, având ca obiect de activitate construcții drumuri și asfaltări.

Pe 30 octombrie 2013, primăria Craiova, condusă la acea dată de Olguța Vasilescu, a încheiat un contract de aproape 9 milioane de euro din fonduri europene pentru reabilitarea a trei străzi din oraș cu o asociere de firme condusă de Tel Drum și din care mai făceau parte T Dancor Romconstruct, Imob Lux Construct și Garden Center Grup, potrivit unei monitorizări realizate de Hotnews.ro,

O altă firmă controlată de frații Ciocan este Clean Prest Activ, cu sediul la aceeași adresă ca T Dancor Romconstruct.

Compania de curățenie figurează cu 54 de contracte cu statul în SEAP, cu Ministerul Dezvoltării, Ministerul Agricuturii, Aeroportul București, Tribunalul Capitalei, ASE și altele.

Potrivit SEAP, pe 15 mai 2019, Compania Națională Aeroporturi București a semnat un contract de curățenie cu firma Clean Prest Activ în valoare de 8,9 milioane de euro.

Potrivit site-ului Autorității electorale permanente, Dan Ciocan a sponsorizat PSD în 2012, anul în care s-a ales deputat PSD, cu 10 mii de lei, iar în 2013 cu aproape 20 de mii de lei.

În 2015, Comisarul a scris despre frații Ciocan, parteneri de afaceri cu Dragnea și președintele CJ Olt Paul Stănescu, că au scos din țară 2 milioane de euro, confiscați de vameșii austrieci, însă, nu de cei români. Publicația vorbește de protecția pe care aceștia au primit-o de la servicii,

”Pentru că suma de 2 milioane de euro cash nu trece graniţa neobservată de cine trebuie. Însă cine trebuie ştie că în spatele acestor umflaţi crăcănaţi se află fostul general de securitate Ion Lungu. Iar fratele condamnat la 8 ani de închisoare, dar şi la confiscarea sumei de peste 5 milioane de lei, Cornel Ciocan, este toată ziua în biroul lui Lungu din Bucureşti”, scria publicația în martie 2015.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22