Fugara Elena Udrea s-ar fi întors în România. Posibile declarații de presă de la acest eveniment

Laurentiu Gheorghe | 08.07.2019

Fostul ministru Elena Udrea s-a întors din Costa Rica, unde ceruse azil politic în februarie 2018 după ce fusese condamnată la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute, transmite Antena 3.

Pe aceeași temă

În octombrie 2018, Udrea împreună Alina Bica au fost arestate în Costa Rica petrecând 3 luni în închisoare.

Fostul ministru al Turismului a fost eliberat din închisoare, după ce judecătorii au decis suspendarea pedepsei de șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute și rejudecarea procesului de la zero ca urmate a deciziei Curții Constituționale care a declarat completurile de 5 judecători de la ÎCCJ ca fiind ilegale.

Elena Udrea a plecat duminică din Costa Rica și s-a îndreptat spre Europa, potrivit Antena3 care a prezentat imagini cu Elena Udrea într-un avion. Omul de afaceri Cornel Tăbăcaru a declarat pentru Mediafax că acum câteva zile, Udrea și-ar fi informat apropiații din Costa Rica cu privire la o plecare spre Londra.

„Din informațiile noastre - în sensul că nu a vorbit cu nimeni, din ce știm noi - ea trebuia să se îmbarce pentru Londra. Ea trebuia să se îmbarce pentru Londra și să se întoarcă în Costa Rica. Dar faptul că poza a surprins-o împreună cu mama și copilul ei a schimbat planul de acum 2-3 zile. (...) Din punct de vedere al legii din Costa Rica, ea nu are voie să se întoarcă în țara de origine. (...) Din zvonurile din Costa Rica ce știu eu, intenția ei nu mai era să stea (în Costa Rica, n.r.), intenția ei era să renunțe la aplicația de refugiu și să întoarcă în România în ideea în care ea spune că nu mai are nicio treabă cu legea și nici că cei din România i-ar pregăti ceva gen Radu Mazăre, să scoată din sertare nu știu ce. (...) Dacă este în avionul de Londra, vă dau scris că se întoarce în Costa Rica”, a declarat omul de afaceri Cornel Tăbăcaru, apropiat al lui Udrea și care a trăit mai mulţi ani în Costa Rica.

Potrivit ultimei decizii a Curții Constituționale, completurile de 3 judecători de la instanța supremă sunt nelegale. Condamnarea definitivă a Elenei Udrea a fost deja anulată ca urmare a deciziei CCR din noiembrie anul trecut care a constatat compunerea nelegală a completurilor de 5 judecători.

Acum, ea beneficiază şi de a doua decizie CCR.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22