Fugarul Ionel Arsene, baron PSD de Neamț, s-a predat autorităților din Italia

L. G. | 27.03.2023

Președintele Consiliului Județean Neamț, condamnat definitiv la 6 ani și 8 luni de închisoare și fugit în Italia, s-a predat luni la aproape două săptămâni după decizia instanței.

Pe aceeași temă

Ionel Arsene a fost reținut la Bari. Acesta nu are cetățenie italiană, dar are rezidență în această țară.

Faptul că Arsene s-a predate autorităților italiene nu înseamnă că acesta va fi adus în țară pentru a fi încarcerat într-un penitenciar din România.

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a fost condamnat vineri, 10 martie, la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare de Curtea de Apel Brașov într-un dosar de corupție. Sentința este definitivă.

Baronul PSD ar fi fugit din țară înainte de pronunțarea deciziei și s-ar afla în Italia.

Instanța a dispus și confiscarea de la Arsene a sumelor de 80.000 de euro și 80.000 de lei.

Acuzațiile pe care DNA i le aduce lui Ionel Arsene

În acest dosar, Ionel Arsene a fost trimis în judecată de DNA în 2018 , fiind acuzat că în cursul anului 2013, în calitate de deputat și președinte al organizației PSD Neamț, a primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală.

Procurorii anticorupție susțin că banii remisi de martor într-un restaurant din București ar fi trebuit să ajungă la persoanele respective prin intermediari.

Ionel Arsene este și președinte al PSD Neamț, începând din 2013. Ionel Arsene este unul dintre baronii locali ai PSD și era considerat mâna dreaptă a fostului lider al PSD Liviu Dragnea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22