Fugarul Sebastian Ghiță se relaxează în stațiuni de lux din Muntenegru

Redactia | 12.08.2018

Fostul deputat PSD Sebastian Ghiță, dat în urmărire internațională, după ce în 2016 a fugit din țară, deși era sub control judiciar, profită de soare și se distrează prin stațiunile estivale din Muntenegru, transmite Digi24.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

Un telespectator Digi24 a transmis mai multe fotografii în care Ghiță este surprins pe o plajă privată de lux din Muntenegru, în apropiere de Insula Sfântul Ştefan.

 

Sebastian Ghiţă a aflat, de câteva săptămâni, că autorităţile din Serbia, unde s-a refugiat după fuga din ţară, au respins cererea României de extrădare şi că i-au acordat, provizoriu, statutul de azilant.

 

Fotografiile cu Sebastian Ghiță pot fi vizionate pe Digi24.ro

 

Ghita Muntenegru

 

Background:

 

Înalta Curte de Justiție din Serbia a respins pe 6 iulie cererea Ministerului român al Justiției pentru extrădarea lui Sebastian Ghiță, anunță publicația Danas, care citează un purtător de cuvânt al instituției. Decizia poate fi atacată cu recurs.

 

Sentința magistraților sârbi s-a bazat pe decizia Ministerului de Interne din Serbia, care a aprobat pe 1 iunie dreptul lui Ghiță la azil ”pe motiv de persecuție determinată de opiniile politice”, potrivit ziarului citat.

 

Ministerul Justiției a formulat două capete de cerere pentru extrădare, dar între timp a renunțat la unul dintre ele după achitarea lui Sebastian Ghiță într-un dosar de corupție.

 

Ghiță fusese arestat pe 14 aprilie 2017 în Belgrad.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22