Fundaţia lui Victor Ponta, intre prietenia cu China si racolari de pesedisti

Vlad Toma | 08.01.2016

Informaţiile apărute recent în presă despre fundaţia pe care Victor Ponta, fostul premier al României, urmează să o înfiinţeze sunt confirmate de noi date. Conform unor surse citate de HotNews.ro, fundatia fostului premier se va axa mai mult pe proiecte internationale, nu pe politica interna.

Pe aceeași temă

 

Conform sursei citate, premierul ar fi depus pe 15 decembrie actele de infiintare a fundatiei la Judecatoria Sectorului 5, aceasta urmând să se numească ASOCIATIA BLACK SEA REGIONAL COOPERATION PROJECTS 2020.

 

Instanta va analiza cererea fostului premier pe 14 ianuarie. Potrivit surselor citate de Hotnews, prima conferinta la care asociatia va participa va avea loc in China si va fi axată pe refacerea Drumului Matasii.

 

Ponta declara, la Bucharest Forum, pe 2 octombrie 2014, potrivit Adevarul.ro"O noua cale a matasii in secolul 21, acum, azi, nu mai e o utopie, e un proiect vizionar, la care foarte multe minti luminate, popoare lucreaza si trebuie sa lucreze. Pozitia naturala a Romaniei de poarta spre Est, de frontiera a UE si a NATO, este o oportunitate pe care o putem folosi sau sa o ratam... Romania trebuie fie un participant activ, un promotor al dezvoltarii economice si sociale a noii cai a matasii, trebuie sa-si joace rolul de poarta - una din porti - de intrare in Europa."


Hotnews precizează de asemenea ca Ponta a facut o vizita in China chiar inainte de sarbatori, unde a participat la lansarea "China - Central and Eastern European Countries Think Tank Network" in calitate de key-note speaker. "Invitatia care mi-a fost adresata este inca un semn al modului pozitiv si special in care China priveste Romania (si aprecierea pentru succesul Summitului organizat la Bucuresti in 2013). Cred in continuare ca proiectele dezvoltate de China in Regiunea noastra sunt formidabile oportunitati de dezvoltare si ca trebuie continuate si finalizate (Grupurile 3 si 4 de la Cernavoda, Tarnita, Rovinari, linia rapida de cale ferata Bucuresti - Chisinau, deschiderea pietei chinezeşti pentru produsele noastre agroalimentare si multe altele). Trebuie doar inteligenta si seriozitate din partea noastra si beneficiile vor fi uriase! Iar implicarea noastra activa in megaproiectul 'New Silk Road' (Noul Drum al Matasii - n.r.) este o alta 'comoara' din punct de vedere economic careia nu trebuie sa-i dam cu piciorul", a precizat atunci Ponta intr-o postare pe Facebook.  
 

Context

 

Potrivit unor surse politice, citate de România TV, fundaţia ar fi fost înfiinţată de Victor Ponta împreună cu fostul ministru Nicolae Bănicioiu şi cu liderul ALDE Daniel Constantin.

 

Fundaţia, în care se vor mai regăsi şi alţi membri PSD, va fi lansată, oficial, pe 14 ianuarie. Planurile pentru fundaţie au fost discutate şi cu foştii săi miniştri la finalul anului trecut, cu care Ponta a avut o întâlnire.

 

Conform sursei citate, apropierea dintre Victor Ponta, Calin Popescu Tariceanu si  Daniel Constantin, vechi parteneri din coalitia de guvernare, ar fi dat naştere unor discuţii privind varianta unei constructii politice alaturi de ALDE

 

Dragnea le cere membrilor PSD sa nu colaboreze cu fundaţia lui Ponta

 

Conform declaraţiilor facute de mai mulţi social-democraţi, Dragnea le-ar fi cerut membrilor PSD să nu colaboreze cu Victor Ponta în afara partidului. Domnul preşedinte era normal că, auzind că anumiţi miniştri vor să meargă într-o fundaţie a lui Ponta, de aici s-a pornit, ce rol are fundaţia asta, e fundaţia partidului?”, a spus Cătălin Rădulescu, preşedintele PSD Diaspora, citat de Digi 24.

 

„A spus că l-a invitat pe Victor Ponta şi a spus ceva de genul că nu este bine că îşi face o fundaţie”, a spus și Şerban Valeca, preşedinte PSD Argeş.

 

Victor Ponta a organizat o reuniune cu foştii miniştri din guvernele PSD la un restaurant din nordul Capitalei, fara a-l invita insa si pe Liviu Dragnea. „Am participat la o întâlnire informală cu fostul premier Victor Ponta şi cu colegii din Cabinet. Sigur, au participat mai mulţi miniştri, nu am făcut politică. Au participat şi domnul Constantin şi domnul Oprea”, a spus Mircea Duşa, fost ministru al Apărării, conform Digi24.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22