Fuziunea PLR-PC, ironizata de liberali. Ludovic Orban: Doi tuteri nu mai tataie separat, ci in jurul lui Victor Ponta

T.d. | 18.06.2015

Pe aceeași temă

Alianta Liberalilor si Democratilor, asa a anuntat Calin Popescu Tariceanu ca se va numi viitoarea formatiune constituita din fuziunea Partidului Liberal Reformator cu Partidul Conservator. Decizia a fost ironizata de prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban.

Tariceanu a spus ca ALDE va fi “o forta de centru dreapta de factura liberala fara niciun echivoc”. El a anunta ca noul partid va face parte din familia liberala europeana: “Sunt foarte bucurosi sa ne primeasca in familia lor” a spus Tariceanu, precizand si ca va participa saptamana viitoare la reuniunea liderilor liberali din Europa de la Bruxelles.

Mutarea politica este ironizata, insa, de liberali.

"Tusea si junghiul, sacul si petecul. Doi tuteri, indiferent cum se numesc ei, ai lui Victor Ponta, nu mai tataie separat, ci in jurul lui Ponta in cor. (...) Zero cu zero, chiar daca da zero, zero tot egal cu zero este", a declarat Ludovic Orban intr-o conferinta de presa organizata la Parlament, cu privire la fuziunea PLR-PC. 

Liderul PNL a sustinut ca premierul Ponta se va "lepada de acesti tovarasi de drum". 

"Sunt doua partide care niciodata nu au dat piept cu electoratul, care niciodata nu au avut capacitatea sa obtina o sustinere care sa le permita sa aiba o voce in viata publica romaneasca si care intotdeauna au incaput in bagajele principalului partid de guvernamant, dar le aduc aminte perioada anilor '45-'46 si de conceptul tovarasi de drum. Cred ca nu este departe momentul in care PSD, nemaiputand sa-si satisfaca pretentiile propriilor membri de partid, sa se lepede de acesti tovarasi de drum si sa-i lase de izbeliste sa-si rupa gatul singuri, oricat au tatait in jurul lui Victor Ponta", a adaugat liderul liberal, potrivit HotNews.

De cealalta parte, Tariceanu a vorbit despre noua formatiune drept o alternativa liberala la PNL.

“Ideea noastra este de a crea o forta credibila de centru, o forta civica, am spune, care sa reprezinte clasa de mijloc, intreprinzatorii, chiar si pe cei din serviciul public. Vrem sa-i reprezentam mai ales pe acei romani care cred in libertatea individuala”, a spus Tariceanu, acuzand PNL ca a renuntal la valorile traditionale liberale si se afla de partea “institutiilor represive”.

Presedintele Senatului a anuntat ca vor candida la alegerile viitoare ca formatiune de sine statatoare si nu vor intra in nicio alianta, subliniind ca austructuri in teritoriu”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22