G4Media: Întâlnire Dragnea-Oprea pentru o alianță PSD-UNPR

Redactia | 14.11.2018

Liviu Dragnea și Gabriel Oprea s-au întâlnit la un restaurant din Capitală pentru a discuta despre o posibilă alianță dintre PSD și UNPR, au declarat pentru G4Media.ro surse apropiate celor doi.

Pe aceeași temă

Întâlnirea a avut loc joi, 8 noiembrie, la un restaurant al MAI de pe Știrbei Vodă, unde Gabriel Oprea și-a sărbatorit onomastica de sfinții Mihail și Gavril. După toate indiciile, ar fi unul și același restaurant spre care se îndrepta Oprea într-o seară din octombrie 2015 când polițistul Bogdan Gigină, care escorta pe motocicletă coloana fostului ministru de interne, a suferit un accident în urma căruia și-a pierdut viața.

Apropierea lui Dragnea de Gabriel Oprea ar avea ca scop, pe lângă calculele de ordin politic, și bunele relații pe care acesta le-a întreținut și încă le-ar avea cu ”statul paralel”, denunțat și atacat de liderul PSD de câte ori are ocazia. Pe de altă parte, Oprea se laudă cu voturile rezerviștilor din structurile militare. Și la începutul lui 2016, Liviu Dragnea a discutat cu Oprea despre o posibilă alianță cu UNPR, însă Oprea a decis atunci fuziunea cu PMP-ul lui Traian Băsescu, pe care a denunțat-o ulterior.

Potrivit surselor G4Media.ro, la întâlnirea Dragnea – Oprea de săptămâna trecută ar mai fi participat Codrin Ștefănescu și Marian Oprișan. De notat că Dragnea l-a acuzat pe Oprea la începutului anului în repetate rânduri că ar fi omului ”statului paralel” și a dezvăluit cum l-ar fi sunat pe generalul Coldea de față cu el.

După ce Codrin Ștefănescu i-a cerut la începutul lunii martie să dea explicații la Comisia de Control al SRI cu privire la evenimentele organizate de Serviciu la care a participat, Dragnea i-a răspuns ironic: ”Cred că domnul Codrin Ștefănescu poate să ceară aceste explicații de la camaradul lui, Gabriel Oprea, de la asociatul lui, Gabriel Oprea, care sigur n-are nicio legătură cu sistemul.”

După acest episod, Gabriel Oprea i-a amintit președintelui PSD, Liviu Dragnea, de susținerea pe care i-ar fi acordat-o în două momente importante ale carierei sale politice.

”În anul 2004, când eu eram ministrul administratiei publice, iar el preşedintele CJ Teleorman, Dragnea m-a rugat să îl ajut să devina şeful preşedintilor de Consilii Judetene din PSD. La acel moment, PSD câstigase preşedinţia a 17 Consilii Judeţene. Pentru ca m-a rugat să il ajut, m-am întalnit cu ei, în sediul din Ion Ionescu de la Brad si i-am convins să-l voteze. Asa a ajuns camaradul Liviu să fie şeful politic al preşedintilor CJ din partid (…) În anul 2015, a apelat din nou la sprijinul meu, de aceasta data din postura mea de presedinte al UNPR. M-a rugat să il ajut sa fie ales preşedintele PSD, în contextul in care Victor Ponta demisionase pe Facebook. A venit la un pahar de vin la UNPR, aşa cum ştie toată presa prezentă acolo şi m-a rugat să-l sprijin. Liviu a ajuns preşedintele PSD şi cu ajutorul meu şi sprijinul UNPR. Camaradul la nevoie se cunoaşte”, a scris Oprea pe Facebook în martie 2018.

articolul integral pe G4media.ro

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22