G4Media: La Tribunalul Dolj, procurorii au fost amenințați cu neplata salariilor dacă protestează

Laurentiu Gheorghe | 01.03.2019

Prim-procurorul de pe lângă Tribunalul Dolj, Marian Rogoveanu, i-a amenințat pe procurorii care au cerut suspendarea activității că nu le va mai plăti salariile dacă vor protesta, informează G4Media.

Pe aceeași temă

Potrivit surselor judiciare citate de G4Media.ro, doi procurori au solicitat, joi, în Adunarea Generală a procurorilor de la parchetul de pe lângă tribunalul Dolj suspendarea activității în semn de protest față de OUG 7 și în semn de solidaritate cu magistrații din țară.

„Solicitarea celor doi n-a mai fost discutată în urma amenințărilor procurorului șef Rogoveanu. I-a amenințat explicit că el, în calitate de ordonator de credit, nu plătește salariile procurorilor care suspendă activitatea. A spus că nu le va plăti salariile nici procurorilor de pe lângă judecătoria Craiova, care au intrat deja în acțiunea de suspendare a activității”, au declarat pentru G4Media.ro surse locale.

Prim-procurorul Rogoveanu i-ar fi amenințat cu sesizări la Inspecția Judiciară împotriva procurorilor care suspendă activitatea. Suspendarea activității procurorilor, susțin sursele citate, nu înseamnă încetarea totală a muncii de procuror, cazurile grave sau urgente urmând să fie instrumentate, majoritatea având acest caracter urgent.

Articolul integral îl puteți citi pe G4Media.ro

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22