Gabriel Liiceanu: Nu mai vreau sa fiu coleg de doctorat cu Ponta şi Oprea

Vlad Toma | 05.02.2016

Gabriel Liiceanu a moderat ieri o dezbatere pe tema plagiatului - Maladia plagiatului și anticorpii sistemului universitar - care a avut loc la sediul GDS din Calea Victoriei. Liiceanu i-a cerut ministrului Educatiei, Adrian Curaj, sa ia masuri in privinta suspiciunilor de plagiat existente in cazul lucrarilor de doctorat ale demnitarilor.

Pe aceeași temă

 

"Eu am niște frustrări. În clipa de față sunt coleg de doctorat cu Victor Ponta, cu Gabriel Oprea și cu Crabulea de la Sibiu cel care a intemeiat Atlassib. Nu stiu, are diploma, ceva, nu stiu. Pe timpul lor, știu ca nu are nicio legătură. Deci nu mai vreau sa fiu coleg de doctorat cu acești oameni care au luat suta de pagini și au băgat-o în lucrarea lor. Ajutați-mă să nu mai fiu. Sunteți de 3 luni acolo. Vă rugăm frumos, e o rușine nu mai suport să fiu doctor cu Ponta și cu Oprea", a declarat Liiceanu.

 

Liiceanu a sustinut de asemenea că e inadmisibil ca Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale, fondata de Gabriel Oprea, acuzat şi el de plagiat, sa primeasca peste 37 de milioane de lei din bugetul de stat pe 2016.

 

Ministrul Educaţiei a anuntat initial ca nu va participa la dezbatere, fapt care l-a facut pe Gabriel Liiceanu sa reitereze aceasta invitatie: "Îmi imaginez că atât ceremonia decernării premiului, cât și tema dezbaterii ar trebui să reprezinte un punct de maxim interes pentru cel chemat, prin funcția lui de demnitar, să joace rolul cel mai important în însănătoşirea mediului academic şi în redobândirea prestigiului universitar în România. Cu toate acestea, ați declinat invitația. S-a căutat varianta potrivit căreia, în programul dumneavoastră, s-ar putea găsi totuși două ore pentru a vă avea alături de noi. Ar fi fost atât de mare nevoie să aflăm împreună soluția la o problemă care, din prima clipă a guvernului Dacian Cioloș, vă apasă mandatul! Refuzul dumneavoastră de a participa a fost reiterat.

 

Reînnoiesc, iată, invitația din partea Grupului, de astă dată ca moderator, alături de profesorul Andrei Cornea, al dezbaterii publice amintite. Îmi e greu să cred că, în calitatea dumneavoastră de slujitor (ministrum) al învățământului de la noi, vă puteți sustrage participării la discutarea unei probleme care angajează în mod direct destinele educației din România."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22