Gabriel Liiceanu: Putem să ni-l imaginăm pe Iisus într-un Mercedes? VIDEO

E.b. | 01.08.2017

Filosoful Gabriel Liiceanu a vorbit la Digi24, despre trufia unor preoţi, ca şi despre faptul că unii dintre aceştia şi-au uitat menirea.

Pe aceeași temă

 

 

Liiceanu a amintit că Iisus s-a îmbrăcat în umilință și supușenie până la răstignire.

 
Ar trebui să-și interiorizeze cu adevărat evangheliile și personaitatea lui Iisus, ar trebui ca ei să devină cei care nu uită că sunt servitori. Evanghelia de la Marcu ne spune: Fiul Omului nu a venit să fie slujit, ci să slujească,” spune Gabriel Liiceanu, la Digi 24.

 

Liiceanu a citat  dintr-o epistolă a lui Pavel, în care acesta arăta că Isus „nu a socotit că trebuie să înhațe ca pe o pradă faptul că era egalul lui Dumnezeu”, ci „s-a îmbrăcat în umilință și supușenie”.

 

Dar câți pot să facă asta dintre membrii unui cler? Câți nu se trufesc, fie căzând în sus, cum se spune, adică li se urcă la cap faptul că au ajuns departe în relația cu Dumnezeu, fie cad în jos în corupție. Întrebarea mea a fost mereu asta: putem să ni-l imaginăm pe Isus într-un Mercedes, sau pe un măgar? Putem să ni-l imaginăm îmbrăcat de la mijloc în sus de 100.000 de euro? Nu. Tunica lui cred că făcea vreo 3-5 euro, în banii de azi”, a spus Gabriel Liiceanu.
„Cei care l-au primit așa (în Ierusalim, n.r) au apreciat umilința lui. Face parte sărăcia și smerenia reală, nu fățarnică, din codul adevăratei preoții, nu palatul, nu curtea, nu mașinile de lux, nu trufia”
, a adăugat Liiceanu.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22