Gabriel Oprea, audiat o oră, ca martor, in cazul mortii politistului Bogdan Gigina

Iulian Popescu | 28.10.2015

Liderul UNPR, Gabriel Oprea a fost audiat miercuri, la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, timp de o oră, în calitate de martor în cazul Bogdan Gigina, polițistul mort în timp ce însoțea colona oficială a vicepremierului.

Pe aceeași temă

"Eram în timpul serviciului, îmi făceam datoria. Veneam de la o instituție a statului român. Am declarat aceste lucruri, nu am voie să spun mai mult decât am declarat. N-am avut nimic în plus față de ceilalți miniștri de Interne. N-am avut anul acesta nicio zi de concediu, am muncit de dimineața până seara într-un context greu de securitate. Am avut mai multe deplasări. Ori de câte ori voi fi chemat la Parchet, voi declara. Am trimis toate documentele. Și vreau să știți că în toată activitatea mea de ministru sau de vicepremier nu am încălcat legea", a declarat vicepremierul Oprea, la ieșirea de la audiere.

 

El a fost audiat în calitate de martor în dosarul accidentului în urma căruia a murit polițistul de la Rutieră Bogdan Gigină, în timp ce se afla în coloana oficială a vicepremierului.

 

Luni, la primele declarații pe acest subiect, Oprea a negat ca nefondată informația că ar fi utilizat echipajul de însoțire în trafic fără temei legal, precizând că detaliile accidentului din 20 octombrie au fost puse la dispoziția Parchetului.

 

Potrivit unor informatii pe surse, masina vicepremierului Gabriel Oprea a beneficiat de coloana oficiala in 1.500 de deplasari de la inceputul anului.

 

Asta in conditiile in care, legal, doar patru persoane publice beneficiaza de dispozitiv oficial: presedintele, premierul si sefii celor doua camere parlamentare. Astfel, potrivit sursei citate, Oprea s-a deplasat in coloana oficiala cu o medie de cinci misiuni pe zi.

 

***

 

Luni, presedintele Klaus Iohannis "l-a sfatuit" pe Gabriel Oprea sa-si dea demisia in contextul scandalului politistului mort in coloana sa oficiala.

 

Vicepremierul Gabriel Oprea i-a răspuns în aceeași seară președintelui Klaus Iohannis, printr-un comunicat de presă, spunând că nu este vinovat şi că îşi va continua activitatea în cadrul Guvernului, respingând astfel sfatul șefului statului.

 

"O demisie la acest nivel de responsabilitate și, implicit, asumarea unei vinovății care nu există, nu pot fi nici monede de schimb politic și nici artificii mediatice. Într-un stat de drept, respectarea legii este mai importantă decât jocurile politice sau de imagine, iar eu voi respecta legea de fiecare dată.

Așadar, în ceea ce mă privește, lucrurile sunt clare: nu sunt vinovat și, prin urmare, voi continua activitatea în cadrul Guvernului.

L-am informat pe domnul Președinte, informez și opinia publică, cu privire la atitudinea mea, consecventă, de a asigura stabilitatea politică a guvernului din care fac parte, de a-mi păstra cuvântul dat", a răspuns vicepremierul Oprea, într-un comunicat de presă.

 

CITIȚI ȘI: Iohannis: L-am sfatuit pe Gabriel Oprea sa-si dea demisia. Comunicarea a fost catastrofala

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22