Gabriel Oprea: Nu era momentul votarii pensiilor speciale pentru parlamentari. Legislativul are o cota scazuta de incredere

M. B. | 19.06.2015

Pe aceeași temă

Generalul Gabriel Oprea, liderul UNPR și totodată cel care a obținut reintroducerea pensiilor speciale pentru miliatri, a declarat vineri că nu era momentul pentru votarea legii pensiilor speciale pentru parlamentari, întrucât oamenii au în această perioadă o încredere tot mai scăzută în legislativ, scrie B1 Tv.

 

El a refuzat să spună cum au votat colegii săi de partid.

 

Oprea nu și-a spus până acum părerea despre pensiile speciale ale parlamentarilor, aceasta fiind prima declarație făcută pe subiect de către înlocuitorul lui Victor Ponta.

 

Generalul a mai avut o intervenție contrară poziției majorității guvernamentale și celei a propriilor colegi de partid, atunci când a anunțat că nu este de acord cu schimbarea codurilor penale. Potrivit analiștilor, explicația ar consta în faptul că speră să fie cel care-i va urma lui Ponta la guvernare.

 

"Parlamentul este printre ultimele instituţii din România în ceea ce priveşte încrederea românilor. Din păcate, nu cred că este un moment prielnic pentru această lege (privind indemnizaţiile speciale pentru parlamentari, n.n.). (...) Dacă românii aveau mai multă încredere în Parlament, nu era nicio problemă", a declarat Oprea, conform stiripesurse.ro.

 

Întrebat dacă parlamentarii UNPR au votat proiectul de lege, Oprea a menţionat: "Cred că v-am răspuns deja la întrebare".

 

Aleșii au aprobat în plen comun , marți, proiectul privind pensiile speciale ale parlamentarilor cu 303 voturi ''pentru'', 124 ''împotrivă'' şi două abţineri.

 

Reamintim că un sondaj recent al IRES arată că, afectat de scandalul punerii sub urmarire penala, premierul Victor Ponta se confrunta cu o cadere drastica in perceptia publica, el fiind cotat cu o incredere de 28%, in timp ce Guvernul are o cota de incredere de 20%

 

De asemenea, aproape 70% dintre respondenti nu au incredere in actuala clasa politica, releva un studiu IRES.

 

CITITI SI:

FMI nu este de acord cu pensiile speciale: Ne ingrijoreaza revenirea la aceste privilegii

Sondaj IRES: Doar 3 din zece respondenti au incredere in actuala clasa politica. Scandalul de coruptie afecteaza cota de incredere a premierului Ponta si a Guvernului

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22