Gabriel Oprea nu şi-a depus demisia din Senat. S-ar putea relua votului

E.b. | 26.09.2016

Gabriel Oprea, fost vicepremier, nu şi-a depus, până la această oră (14.00), demisia din Senat. Călin Popescu Tăriceanu a precizat că, dacă acest lucru nu se va întâmpla până la ora 18.00, marţi dimineaţă se va discuta în Comisia juridică solicitarea lui Oprea de reluare a votului în cazul său.

Pe aceeași temă

 
 

 

Tăriceanu a anunţat, după şedinţa Biroului Permanent al Senatului, că, până la această oră, nu a fost depusă demisia lui Gabriel Oprea.

 

Aşteptăm astăzi până la ora 18.00”, a adăugat preşedintele Senatului.

 

El a spus că, dacă Oprea nu îşi depune demisia până luni la ora 18.00, Comisia juridică se va reuni marţi dimineaţă pentru a exprima un punct de vedere în legătură cu cererea fostului vicepremier de reluare a votului în cazul său. ”Şi mâine, până la finalul programului, va fi dat un vot”, a mai spus Tăriceanu, conform News.ro.

 

Potrivit Articolului 190 din Regulamentul Senatului, senatorii pot demisiona prin cerere scrisă, adresată preşedintelui. Preşedintele Senatului, în şedinţă publică, întreabă senatorul dacă stăruie în cererea de demisie şi, dacă răspunsul este afirmativ, ori dacă senatorul nu se prezintă pentru a răspunde,  cu toate că a fost înştiinţat, declară locul vacant.


Articolul 188 din acelaşi Regulament menţionează că în cazul în care un senator demisionează, el poate reveni asupra demisiei, până la publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, a hotărârii Senatului de vacantare a mandatului, dacă următorul propus pe lista formaţiunii din partea căreia a candidat nu a fost validat în plen.


Fostul vicepremier Gabriel Oprea a scris, vineri, pe Facebook, că nu se ascunde în spatele niciunei imunităţi şi, la fel ca şi familia Gigină, doreşte adevărul despre acel accident, astfel că demisionează din Senat.

 

”Nu mă ascund în spatele niciunei imunităţi şi, la fel ca şi familia Gigină, doresc adevărul despre acel accident. Înţeleg că sunt opinii juridice divergente cu privire la posibilitatea reluării votului. Prin urmare, ca să nu mai existe vreo îndoială, vă anunţ că demisionez din Senatul României”, scrie Gabriel Oprea pe pagina sa de Facebook.

 

El preciza că procedura, conform Regulamentului, se va realiza în această săptămână.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22