Gabriela Firea a demisionat: Plătesc pentru vina de a fi avut încredere în oameni!

Redactia | 14.07.2023

Și Gabriela Firea, ministrul Familiei a demisionat în scandalul azilelor groazei, la o zi după ce ministrul Muncii, Marius Budăi, a demisionat din guvern.

Pe aceeași temă

UPDATE: Firea şi-a anunţat demisia într-o lungă postare pe Facebook, inclusiv suspendarea pentru o perioadă de timp de la conducerea PSD Bucureşti şi din Biroul Permanent Naţional al PSD. Demisia are loc la o zi după cea a ministrului social-democrat al Muncii Marius Budăi.

"Am decis, cu mare regret, dar hotărâtă şi cu fruntea sus, să plec din Guvernul României. Am avut acum câteva minute o întâlnire cu domnul prim-ministru Marcel Ciolacu în care i-am prezentat demisia din funcţia de ministru al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse", a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

UPDATE: Ministrul Familiei, Gabriela Firea, şi-a dat demisia din funcţie, au precizat vineri, surse guvernamentale. Premierul Marcel Ciolacu a acceptat-o. Se așteaptă anunțul oficial.

Știrea inițială: Gabriela Firea discută cu premierul Marcel Ciolacu la guvern, întâlnirea find urmată cel mai probabil de demisia din postul de ministru al Familiei.

Budăi și Gabriela Firea, ministrul Familiei, sunt considerați de mai mulți lideri PSD drept principalii responsabili politici pentru scandalul care provoacă mari probleme de imagine pentru partid.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a declarat joi că Ștefan Godei nu a fost vreodată șoferul ei, ci a lucrat ca șofer la Primăria Capitalei și „a deservit o perioadă colegii de la cabinetul senatorial”.

Reacția vine după ce G4Media și alte publicații au dezvăluit că Firea l-a angajat pe Godei și la cabinetul de senator, după ce anterior patronul azilelor groazei fusese șofer și la Primăria București.

Godei, patronul azilelor groazei, a fost angajat de Gabriela Firea la cabinetul de senator în perioada ianuarie 2021 – februarie 2023, potrivit unui document oficial consultat de G4Media. Asta înseamnă că a fost angajat la cabinetul lui FIrea imediat după ce aceasta a câștigat postul de senator la alegerile din decembrie 2020.

Potrivit Digi24, Ștefan Godei a lucrat și alte firme și instituții conduse din subordinea lui Gabriela Firea și Florentin Pandele: clubul de fotbal FC Voluntari și RATB.

Cu două zile în urmă, Firea declarase despre Godei, care apare într-o fotografie alături de ea, că „nu a fost vreodată membru al Partidului Social Democrat în vreo localitate din județul Ilfov sau București. Deci, nu avea cum să conducă filiala TSD Ilfov nefiind membru de partid. Simpatizanți, voluntari sau oameni care bagă capul în poză cu liderii sunt mulți”.

Godei conduce ONG-ul ce gestiona azilele groazei din Voluntari. Cofondatoare a ONG-ului este Ligia Gheorghe, prietenă și consilieră a Gabrielei Firea. Până acum, Firea a negat că ar fi știut ceva despre azilele din Voluntari unde bătrânii erau maltratați.

Godei este acum arestat preventiv în dosarul deschis de DIICOT.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22