Gabriela Firea amenință PSD cu război total dacă Robert Negoiță revine în partid

Redactia | 14.01.2021

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, le-a transmis, marți, într-o ședință, colegilor din filiala PSD București că se va opune ”cu toată fermitatea” revenirii lui Robert Negoiță în PSD.

Pe aceeași temă

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, le-a transmis, marți, într-o ședință, colegilor din filiala PSD București că se va opune ”cu toată fermitatea” revenirii lui Robert Negoiță în PSD și că ”va merge până în pânzele albe” pentru a împiedica întoarcerea primarului sectorului 3 în partid, au declarat pentru G4Media.ro surse apropiate discuțiilor.

Potrivit acestora, Firea nu s-a referit explicit la o eventuală demisie din PSD, însă unii participanți la discuții au interpretat mesajele liderului PSD București drept amenințări cu plecarea din partid.

Situația s-a tensionat la vârful PSD după ce în presă au apărut informații referitoare la iminenta revenire a lui Robert Negoiță, invitat public de Marcel Ciolacu la sfârșitul lunii septembrie ”să se întoarcă acasă”.

Presa a scris pe data de 6 ianuarie că Marcel Ciolacu și Robert Negoiță ar fi convenit, în cadrul unei întâlniri la sediul din Kiseleff, ca Partidul București 2020, înființat anul trecut de primarul sectorului 3, în numele căruia a candidat pentru un nou mandat, să fuzioneze cu PSD.

Partidul lui Negoiță a participat la alegerile locale din 27 septembrie în alianţă cu partidul lui Victor Ponta Pro România, sub titulatura Alianţa Pro Bucureşti 2020.

Întrebat dacă țintește funcția de președinte al PSD București, Negoiță a declarat: ”Viața m-a învățat sa nu exclud nimic.”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat pentru G4Media.ro discuțiile cu Negoiță. ”A fost o discuție informală în cadrul organizației. Eu îl doresc pe Robert în partid”, a declarat Ciolacu pentru G4Media.ro. Liderul PSD a precizat însă că Negoiță ar urma să răspundă de filiala sector 3, lider al organizației PSD București.

Temerile susținătorilor lui Firea sunt că prin această mutare, Marcel Ciolacu pregătește de fapt debarcarea fostului primar din funcția de lider al organizației București, considerată principalul rival intern al liderului PSD. Firea a fost aleasă în fruntea filialei București anul trecut, după ce a condus organizația interimar timp de 4 ani cât timp partidul a fost condus de Liviu Dragnea.

Alte voci din partid susțin însă că Negoiță are nevoie de sprijinul partidului și de voturile celor 21 de consilieri PSD din Consiliul General pentru a-și putea promova proiectele imobiliare. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a inițiat în decembrie un proiect de hotărâre pentru anularea PUZ-urilor (Planuri Urbanistice Zonale) din sectoarele 2, 3 și 5.

articolul integral pe G4Media

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22