Gabriela Firea, despre subministerul Capitalei: să-i dăm Cezarului, ce-i al Cezarului!

Dora Vulcan | 26.01.2018

Gabriela Firea a spus ca spera sa ii fie sustinuta in PSD propunerea de infiintare a unui departament special in cadrul Ministerului Dezvoltarii care sa se ocupe de problemele Bucurestiului. Edilul a declarat ca noua structura ar urma accelereze avizarea proiectelor de la ministere.

Pe aceeași temă

 

 

 "Nadajduim sa fie sustinuta de colegii nostri infiintarea secretariatului de stat in Ministerul Dezvoltarii pentru Capitala. Sa dam Cezarului ce-i al Cezarului, Capitalei ce ii este cuvenit", a declarat Gabriela Firea inaintea sedintei Comitetului Executiv National al PSD.

 

 

 

Background

 

 

 

Structura lui Firea în guvernul Dăncilă: Secretariatul de stat pentru dezvoltarea Capitalei

 

In noul Guvern ar urma sa se infiinteze o noua structura pentru dezvoltarea Capitalei. Astfel, va fi infiintat un departament pentru dezvoltarea Bucurestiului in cadrul Ministerului Dezvoltarii, la propunerea primarului general, Gabriela Firea. Aceasta a confirmat pentru HotNews.ro ca a propus infiintarea unei noi structuri, a unui secretariat de stat Bucuresti dupa modelul Angliei, unde exista Ministerul Londra.

 

Primarul Capitalei a explicat pentru HotNews.ro de ce ar fi nevoie de aceasta noua structura: “Pentru ca avem foarte multe blocaje, oameni din ministere care franeaza proiectele Capitalei fara nici un motiv real, atunci cand ajung la avizare. Bucurestiul este cea mai mare aglomerare urbana, cel mai mare centru universitar, aici sunt institutiile centrale ale statului, ambasadele, evenimentele internationale. Sunt tari care au in jur de 3 milioane de locuitori. Noi nu vrem discriminare pozitiva, ci corectitudine”.

 

Nu este inca foarte clar ce probleme va avea de rezolvat acest secretariat de stat, care vor fi atributiile noii structuri, cine o va conduce si cum va evita suprapunerile de competenta cu primariile de sector si primaria Capitalei. “Se simte nevoia acestei structuri. In Anglia exista ministerul Londra, noi macar un secretariat de stat sa avem”,a mai spus primarul Capitalei.

 

Gabriela Firea sustine ca acest secretariat de stat Bucuresti va asigura suport legislativ referitor la sevicii publice pentru ca Ministerul Dezvoltarii este minister initiator, suport legislativ pe probleme de urmbanism si amenajarea teritoriului Bucuresti, coordonarea lucrarilor tuturor Unitatilor Administrativ Teritoriale (UAT) din zona Bucuresti si zona limitrofa, plus investitii ale altor ministere sau autoritati centrale, companii de stat in zona Bucuresti (o abordare integrata a dezvoltarii), scrie Hotnews.

 

De asemena, noua structura va coordona toate structurile si personale din institutiile statului care raspund de municipiul Bucuresti (ANSVSA, ANAF, MEDIU, Directia de Sanatate Publica, invatamant etc), va organiza reuniunile tehnice la marile evenimente sportive sau culturale, faciliteaza legatura intre UAT Bucuresti si autoritatile centrale sau europene. Noul secretariat de stat ar urma sa preia initiative legislative ale Municipiului Bucuresti sau altele din tara pentru a modifica legi sau emite legislatie noua, a mai explicat primarul Firea, citată de Hotnews.ro. 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22