Gabriela Firea face dezvaluiri despre un presupus contract al Alinei Gorghiu cu Electrica

A.g | 26.03.2015

Pe aceeași temă

Gabriela Firea, purtatorul de cuvant al PSD, i-a cerut Alinei Gorghiu sa raspunda la dezvaluirile privind un presupus contract cu Electrica pe care  Dan Sova l-a facut public in timpul cererii de arestare a DNA de miercuri, informeaza Hotnews.
 

Dan Sova a lansat tema in discursul din Senat, miercuri dimineata, Liviu Pop a a  tranferat-o mai departe printr-un comunicat de presa miercuri dupa-amiaza dupa care Victor Ciutacu a dezvoltat masiv ideea miercuri pe blogul sau iar  Gabriela Firea a atacat joi dimineata.


"Doamna Alina Gorghiu nu se mai poate ascunde dupa pozitii prin care incearca sa dea lectii altor politicieni sau altor partide. Doamna Gorghiu este in pozitia de a raspunde acuzatiilor care i s-au adus in aceste zile. Ieri am aflat ca doamna Gorghiu are o problema cu reprezentarea Electrica de catre firma de avocatura a carei actionara este - problema, in sensul in care situatia domniei sale este similara cu cea a altor politicieni pe care a incercat sa ii demonizeze.

Astazi mai aflam si ca lidera noului PDL a facut afaceri cu rudele foarte apropiate ale unor figuri marcante din randurile democrat-liberalilor, precum Gheorghe Stefan Pinalti, care dau acum socoteala in fata procurorilor pentru coruptie", afirma Firea, intr-un comunicat al PSD.

Defapt informatiile despre presupusul contract cu Electrica au fost lansate cu o zi in urma de Dan Sova, in pledoaria sustinuta in fata senatorilor in care cerea sa nu se aprobe cererea DNA privind incuviintarea arestarii.  

"Unul din cele trei contracte din ancheta DNA a vizat recuperarea unei create de 48 de milioane de RON, a Complexului Turceni de la Electrica. Colegii mei au reprezentat Turceniul si au obtinut suma. Electrica a fost reprezentata de societatea de avocatura a doamnei presedinta Alina Gorghiu. Imi este foarte greu sa cred ca Alina Gorghiu nu isi aminteste cu precizie ca in aceasta tranzactie intre Turceni si Electrica nu a fost absolut nimic ilegal, din contra, s-a respectat legea de sus pana jos", a spus Sova.

 

CITITI SI: Alina Gorghiu (PNL) sustine ca liberalii vor contesta la CCR Regulamentul modificat al Camerei Deputatilor: PSD pregateste o adevarata MIERCURE NEAGRA in Parlament

 


Victor Ciutacu scria pe blogul sau referitor la Alina Gorghiu  ca informatiile legate de "afaceri cu rudele foarte apropiate ale unor figuri marcante din randurile democrat-liberalilor, precum Gheorghe Stefan Pinalti."

"Cand se va da verde la executia ta, deontologii care iti sufla-n pene vor fi alimentati cu informatii. Si, astfel, lumea va afla si cum ai fost asociata cu Pinalti in firma de energie, si cum a ajuns taica-tau director la Electrica in guvernarea Tariceanu, si cum ai luat pe cabinetul de avocatura contracte de reprezentare (tot) cu Electrica, si citi bani ai facut cu AVAS-ul condus de Tase Atanasiu, si cum ai ajuns arbitru la Curtea lu' Misu Vlasov." 


Alina Gorghiu a afirmat ca prin discursul si prin asa-zisele dezvaluiri pe care Dan Sova le-a facut despre persoana sa, el doar incearca sa capteze atentia si bunavointa colegilor sai de partid.

"Din pacate, astazi domnul Sova se agata de numele meu, crezand ca poate capta bunavointa senatorilor liberali. Le-am transmis din nou tuturor senatorilor sa voteze la vedere si sa nu se lase intimidati de folosirea numelui meu de catre senatorul Sova", a afirmat Alina Gorghiu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22