Gabriela Firea ii cere in instanta lui Ciprian Ciucu 600000 de lei "daune reputationale"

Dora Vulcan | 28.10.2016

Primarul General al Capitalei Gabriela Firea l-a dat in judecata pe consilierul PNL Ciprian Ciucu pentru ca acesta s-a intrebat retoric, intr-o postare facuta pe pagina lui de facebook, "ce fumeaza" - ca reactie la comentariile ei facute intr-un conflict cu liderul USR, Nicusor Dan.

Pe aceeași temă

 

 

Anuntul a fost facut de Ciucu pe pagina sa de facebook:

 

"  600.000 lei (aproximativ 133.000) de euro vrea să obțină Gabriela Firea de la mine, daune “reputaționale”. Îmi este clar, intenția sa este de a mă intimida, de a mă face să-mi țin gura.

 

130.000 de euro este o sumă amețitoare pentru cineva care câștigă cinstit: atacul la siguranța financiară a familiei este o metodă politică de intimidare profund imorală.

 

Este important să înțelegeți contextul! Bucureștiul produce aprox. o treime din PIB-ul României. Radiază dezvoltare la cca. 50 de km, fiind indirect responsabil de cca. 40% din PIB. Bugetul său este pe măsură. Bucureștiul joacă în propria sa ligă, nu avem un alt oraș comparabil cu Bucureștiul, oraș cu aproape 2 milioane de locuitori, într-o țară de orașe de cca. 200.000 de locuitori. Bucureștiul are un buget pe măsură, controlat în totalitate, în urma alegerilor din 2016, de către PSD. Un primar de sector este mai important, are mai multă putere decât mulți miniștri și controlează mai mulți bani decât multe ministere. Este important să înțelegeți miza!

 

Prin acestă acțiune Gbariela Firea vrea să bage pumnul în gura opoziției, vrea să intimideze, tocmai ca restul colegilor din opoziție să se gândească de mai multe ori atunci când au ceva de spus cu privire la activitatea sa.

 

Motivul pentru care m-a ales pe mine pentru acestă demonstrație de forță este că sunt singurul dintre membrii opoziției care are o vizibilitate mai bună și care și-a afirmat intenția de a rămâne în Consiliul General pe termen lung. Ceilalți reprezentanți ai opoziției din București, lideri de grup, oameni cu vizibilitate, construiesc alte proiecte politice, urmând să candideze la Parlament și să părăsească Consiliul General, ceea ce, evident, îi convine Gabrielei Firea. Din păcate pentru domnia sa și anturajul său politic, eu rămân.

 

Și nu mă las intimidat, nu-mi va băga pumnul în gură!

 

P.S. Ca fapt divers... toată averea familiei mele nu cumulează nici măcar jumătate din suma cerută de Firea. Nu știu de unde își imaginează că va obține acei bani. Și nu cred că înțelege valoarea reală a banilor munciți. Domnia sa locuiește într-o vilă dintr-o zonă rezidențială din Voluntari, eu stau încă într-un apartament cu 3 camere în Drumul Taberei, la etajul 8. Diferențe de perspectivă..."

 

 

 

Intr-o sedinta a consiliului general al Capitalei, Nicusor Dan si-a exprimat dubiile cu privire la un proiect al primarului general destinat gestionarii situatiei cladirilor cu risc seismic, acuzand-o pe Firea de populism, mai ales ca lansarea propunerii de proiect a fost facuta pe fondul emotional al cutremurului din Italia, soldat cu sute de morti. Nicusor Dan si-a exprimat dubiile folosind o sintagma ironica facand trimitere la povestile cu Mos Craciun. Luand ad litteram remarca lui Nicusor Dan, Firea a facut apologia credintei in Mos Craciun. Ironic, Ciucu a comentat imediat pe Facebook, intrebandu-se ce o fi fumat primarul. Luand tot ad litteram si ironia lui Ciucu, Firea a amenintat cu evacuarea salii si i-a raspuns ca nu a fumat in viata ei dar l-a acuzat la randu-i ca el ar fi fumat si "probabil ca din alea tari".  

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22